Κατηγορίες
Our News

ZeroPlastic: Η ομάδα της Origen υποστηρικτής της δράσης της iSea

ZeroPlastic δράσεις από την iSea! Με την υποστήριξη της ομάδας της Origen για τον παράκτιο καθαρισμό στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης!

Την Κυριακή 19 Μαίου η ομάδα της Origen βρισκόταν στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης! Για να στηρίξει την δράση ZeroPlastic της iSea και της Ethelon.

Στο πλαίσιο των δράσεων σχετικά με τη μείωση των υδάτινων απορριμμάτων, η Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea πραγματοποίησε την εκστρατεία #zeroplastic!

Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο μας άρθρο, η ομάδα της Origen θα δήλωνε το παρόν!

Η εκστρατεία περιλαμβάνει τη διεξαγωγή δράσεων παράκτιου καθαρισμού σε επιλεγμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπου επιβαρύνονται από τη ρύπανση από πλαστικά.

Στόχος του #zeroplastic είναι η ενημέρωση του κοινού για τις συνέπειες των πλαστικών απορριμμάτων. Αλλά και των μικροπλαστικών στα θαλάσσια οικοσυστήματα και τον άνθρωπο.

Η δράση παράκτιου καθαρισμού συνοδεύτηκε από σύντομη περιβαλλοντική ενημέρωση των συμμετεχόντων από μέλη της iSea.

Έπειτα, το κοινό εξοπλίστηκε με γάντια και υφασμάτινες σακούλες για να ξεκινήσει ο καθαρισμός του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

H iSea αποτελείται από μία ομάδα νέων και έμπειρων ανθρώπων
στην έρευνα και την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Λειτουργεί με βασικούς πυλώνες δράσεις την αλιεία, τα ξενικά είδη. Και τη σχέση του ανθρώπου με τα υδάτινα οικοσυστήματα αλλά και τα υδάτινα απορρίμματα.

Η ομάδα της Origen ήταν εκεί για να συμβάλει στην εκστρατεία ZeroPlastic και να απολαμβάνουμε όλοι καθαρές ακτές!

ZeroPlastic: Τα σκουπίδια μετά τον καθαρισμό της ακτής

Από τον/την Origen Team

Η Origen είναι μια φοιτητική – νεανική ομάδα από την Θεσσαλονίκη, η οποία δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2016. Αποστολή μας είναι να δημιουργούμε έμπνευση.

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *