Κατηγορίες
Blog Events & Δράσεις

Το TEDxUoM επιστρέφει, πάρτε θέσεις!

Το TEDxUoM είναι έτοιμο να χαρίσει έμπνευση σύντομα και να ταράξει τα νερά της Θεσσαλονίκης!

Υπό την αιγίδα του TED, φέτος το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνει το TEDxUniversityofMacedonia για έβδομη συνεχή χρονιά και μάλιστα πρόκειται για το μεγαλύτερο νεανικό event της Βορείου Ελλάδος. Στόχος του φέτος; Να κάνει Reboot!

Το Reboot είναι η διαδικασία επανεκκίνησης ενός συστήματος με στόχο τη δημιουργία μιας εναλλακτικής, βελτιωμένης παραδοχής της πραγματικότητας. Μια λειτουργία που βιώνουμε καθημερινά με εφαρμογές στη φύση, τις ανθρώπινες κοινωνίες, το άτομο και την επιστήμη.

Το φετινό event θα προσπαθήσει να μας εμπνεύσει να δούμε την καθημερινότητα και την ζωή <<με άλλο μάτι>>. Από το πως αντιμετωπίζουμε το ξυπνητήρι νωρίς το πρωί, την μετακίνηση μας αλλά και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Ίσως και αυτό να είναι το κλειδί για την ευτυχία τελικά. Ίσως τα πράγματα γύρω μας να μην αλλάζουν, αλλά μπορούμε να τα αντιληφθούμε από άλλη οπτική.

Για αυτό το σκοπό, φέτος η κεντρική σκηνή του TEDxUoM θα φιλοξενήσει 12 ομιλητές και 4 performances, που θα μοιραστούν τις σκέψεις τους και το ταλέντο τους. Φυσικά θα πραγματοποιηθούν και διαδραστικά workshops που κάθε χρόνο συμπληρώνουν το event . Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο Θανάσης Αλευράς.

Στη σκηνή του TEDxUoM, μεταξύ άλλων, μεταξύ άλλων θα ανέβουν ο γνωστός ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος και η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Ζωή Ζενιώδη. Την σκηνή θα πλαισιώσουν και πολλοί ακόμη άνθρωποι που όχι μόνο έχουν ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν, αλλά τις έκαναν και πράξη, προσπαθώντας να φέρουν την αλλαγή.

Η εκδήλωση επιστρέφει στις 30 Νοεμβρίου σε έναν γνώριμο χώρο, αυτόν του ΝΟΗΣΙΣ, του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας της Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε φιλοξενήσει και στο παρελθόν τον οργανισμό και το event είναι έτοιμο να μοιράσει έμπνευση.

Με κεντρική ιδέα ότι <<Μια μικρή αλλαγή μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για την δημιουργία μιας νέας προοπτικής στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και ζούμε την πραγματικότητα >> είναι έτοιμο και φέτος να χαρίσει έμπνευση!

Μάθε περισσότερα εδώ.

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *