Κατηγορίες
Blog Events & Δράσεις

Το 1ο TEDxDUTH σχεδόν έφτασε! Είσαι έτοιμος;

TEDx = έμπνευση. Τι καλύτερο από το να την έχουμε κοντά μας και να ερχόμαστε σε άμεση επαφή; Σε αυτό στοχεύει και το TEDxDUTH!

Μήπως εσύ δεν ξέρεις ακόμη περί τίνος πρόκειται;

Η TED, λοιπόν, είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που κάνει συνέδρια με σκοπό τη διάδοση ιδεών που αξίζουν (Ideas Worth Spreading).  Σκοπός του διαμοιρασμού τον ιδεών αυτών είναι να αλλάξουν τον κόσμο. Ο παράγοντας <<X>> δηλώνει τα ανεξάρτητα events- ομιλίες- που οργανώνονται ανά τον κόσμο.

Μια ανάλογη προσπάθεια θα πραγματοποιηθεί και σε λίγες ημέρες από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Η ομάδα, τιμώντας τον Δημόκριτο του οποίου το όνομα έχει το πανεπιστήμιο, επέλεξε ως θέμα της πρώτης χρονιάς το <<ΑΤΟΜΟ>>, εμπνεόμενοι από την θεωρία του ατόμου ως του πρωταρχικού υλικού στοιχείου. Η ιδέα αυτή μεταφέρεται με σκοπό να δοθεί μια πολυδιάστατη οπτική στην έννοια του.

ΑΤΟΜΟ atom < ἄτομον < ἀ στερητικό + τέμνω. Αυτό που δεν τέμνεται.

Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν την οπτική τους σε 3 sessions #Split_the_Atom, #Atom_ON, #Beyond_Atom και το event θα πλαισιωθεί με performances και workshops.

To 1o TEDxDUTH θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου, στην Αλεξανδρούπολη στο Grecotel Astir Egnatia υπό την αιγίδα του ΔΠΘ. Παρουσιάστρια θα είναι η Νικολέτα Ράλλη. Οι ομιλητές, ερχόμενοι από διαφορετικούς χώρους θα παρουσιάσουν την δική τους μοναδική οπτική όσον αφορά το <<ΑΤΟΜΟ>>.

Χαρακτηριστικά, και μεταξύ άλλων, συμμετέχουν η ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη, ο παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης Δημήτρης Καρυπίδης και η πυρηνική φυσικός Μαριάνθη Φραγκοπούλου. Όλοι οι ομιλητές έτοιμοι να δώσουν μια νέα διάσταση στο ΑΤΟΜΟ.

Παρότι τα εισιτήρια είναι sold out, πρόκειται για μια προσπάθεια που αξίζει την προσοχή μας. Για περαιτέρω πληροφορίες και εξελίξεις σχετικά με το event, επισκεφτείτε εδώ την ιστοσελίδα του 1ου TEDxDUTH!

Είστε έτοιμοι λοιπόν για νέες ιδέες;

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *