Κατηγορίες
Blog

Tips για μείωση των αποβλήτων

Πως μπορούμε να μειώσουμε τα δεκάδες απόβλητα που κάθε μέρα παράγουμε.

Κάθε μέρα οι περισσότεροι από εμάς παράγουμε έναν τεράστιο όγκο αποβλήτων που συνήθως δεν ανακυκλώνουμε ή δεν μπορεί να ανακυκλωθεί. Χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε δημιουργούμε απορρίμματα που θα μπορούσαμε να μην είχαμε δημιουργήσει βλάπτοντας έτσι σοβαρά τον πλανήτη. Η σπατάλη αυτή οφείλεται βέβαια στην έλλειψη σωστής ενημέρωσης. Πως θα μπορούσε να αποφευχθεί;

Ενημέρωση

Με μια έρευνα ανακαλύπτει κανείς ότι οι Δήμοι διαθέτουν προγράμματα κομποστοποίησης και ανακύκλωσης με σκοπό την μείωση των αποβλήτων που παράγονται. Σκόπιμη βέβαια θεωρείται και η ανακύκλωση, ώστε να περιοριστούν τα απορρίμματα που καταλήγουν στον πράσινο κάδο. Για αυτό απαραίτητο θεωρείται και το να μάθουμε να κάνουμε σωστή ανακύκλωση!

Περιορισμός του πλαστικού

Πόσα λιγότερα πλαστικά μπουκάλια θα χρειαζόταν να παραχθούν αν όλοι είχαν ένα δικό τους παγούρι; Αν όλοι χρησιμοποιούσαν ένα δικό τους παγούρι θα μειώναμε κατακόρυφα το πλαστικό παγκοσμίως. Σημαντικό θα ήταν επίσης να περιοριστεί η χρήση της πλαστικής σακούλας εφόσον θα μπορούσε να αντικατασταθεί με πάνινες σακούλες που ο καθένας θα μπορούσε να χρησιμοποιεί ατομικά.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες και περισσότερους τρόπους μείωσης των αποβλήτων αυτό το βίντεο είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό.

Από τον/την Origen Team

Η Origen είναι μια φοιτητική – νεανική ομάδα από την Θεσσαλονίκη, η οποία δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2016. Αποστολή μας είναι να δημιουργούμε έμπνευση.

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *