Κατηγορίες
Blog Career

Θετική συμπεριφορά στη δουλειά που μισείς;

Τρόποι για να κρατήσεις μία θετική στάση ακόμα και στη δουλειά που μισείς.

Λιγότερα παράπονα

Η διαρκής διαμαρτυρία δεν σε βοηθάει καθόλου, αντιθέτως σε κάνει ένα αρνητικό άτομο. Μην παραπονιέσαι συνεχώς σε φίλους για την κατάσταση σου αλλά συζήτησε το μαζί τους. Περιέγραψε τους ακριβώς την θέση σου και ίσως σου δώσουν μια συμβουλή που να βοηθήσει να πάρεις μια απόφαση.

Εστίασε στη θετική πλευρά

Εστίασε στις θετικές πλευρές στη δουλειά σου, σίγουρα υπάρχουν και ίσως είναι αρκετές για να παραμείνεις στη θέση σου. Μπορεί να είναι μικρά, ασήμαντα πράγματα αλλά ακόμα και αυτά μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να νιώσεις καλύτερα.

Βρες τους λόγους

Μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ απλοί οι λόγοι που είσαι δυσαρεστημένος στη δουλειά σου. Μπορεί να είναι συναισθηματικός ή προσωπικός. Βρες τους λόγους και προσπάθησε να τους διορθώσεις πριν πάρεις κάποια απόφαση την οποία μπορεί να μετανιώσεις. Βρες λύση στο πρόβλημα και σίγουρα θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις μία πιο θετική στάση στο χώρο εργασίας σου.

Συζήτησε για αυτό

Συζήτησε την κατάσταση σου με κάποιον που σέβεσαι και εμπιστεύεσαι. Πιθανόν να είναι σε θέση να εξετάσει την κατάσταση αντικειμενικά και να σου προτείνει μία λύση. Μίλησε σε κάποιον που θα σε συμπαρασταθεί και θα σε βοηθήσει.

Συνέχισε να ονειρεύεσαι

Δεν χρειάζεται να σταματήσεις να ονειρεύεσαι ή να παρατηθείς από τα όνειρα σου γιατί απλώς έχεις βρει μία δουλειά. Μην σταματάς να επιδιώκεις μια καλύτερη ζωή, ακολούθησε τα όνειρα σου, κάνε κάτι για αυτά.

Διάβασε ακόμα εδώ

Από τον/την Άννα Στούπα

Φοιτήτρια Γεωπονίας και λάτρης των ξένων σειρών και ταινιών. Μου αρέσει η ξένη κυρίως μουσική, περνάω πολλές ώρες στο youtube καθημερινά ενώ τα ταξίδια αποτελούν έναν συνεχή στόχο μου!

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *