Κατηγορίες
Blog Events & Δράσεις

TEDxAUTH: Το δεύτερο Pre event του TEDxAUTH 2020 είναι γεγονός!

Το TEDxAUTH του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου πλησιάζει. Πρώτη στάση είναι το Pre event της εκδήλωσης και άμεσα έρχεται και το τελικό event.

Είναι η τρίτη φορά που το TEDxAUTH του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου πραγματοποιείται στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η οργανωτική ομάδα της εκδήλωσης δουλεύει πυρετωδώς για το καλύτερο πάντα αποτέλεσμα. Αποτελείται από 29 άτομα τα οποία διακρίθηκαν για τις ικανότητές τους και τώρα είναι έτοιμοι να σας υποδεχτούν στο Pre event του TEDxAUTH 2020.

Θέμα της εκδήλωσης είναι η λέξη “Lungs” που σημαίνει πνεύμονες. Με αυτό το θέμα η εκδήλωση θέλει να δώσει πνοή στο περιβάλλον καθώς, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν πολλές αναφορές στο συγκεκριμένο θέμα. Λόγω της κλιματικής αλλαγής αλλά και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης οι πνεύμονες είναι από τα πρώτα όργανα του οργανισμού που καταστρέφονται.

Σύμφωνα με την προκείμενη κατάσταση του πλανήτη μας κατά τη διάρκεια του TEDxAUTH θα βρεθούν άνθρωποι ειδικοί στα περιβαλλοντικά ζητήματα που θα μιλήσουν για τις δυσκολίες και τα προβλήματα της φύσης. Επίσης, θα δοθούν και λύσεις στα περιβαλλοντικά ζητήματα και πως εμείς μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή από το ίδιο μας το σπίτι.

TEDxAUTH 2020

Οι ομιλίες του TEDxAUTH 2020

Η πρώτη ομιλία με τίτλο «Ποιότητα του αέρα και ποιότητα ζωής» θα πραγματοποιηθεί από τον Δημοσθένη Σαριγιάννη. Ο κ. Δημοσθένης Σαριγιάννης είναι ο πρώτος Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο τμήμα Χημικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Θα μιλήσει για το πως η περιβαλλοντική ρύπανση επηρεάζει τους “πνεύμονες” της γης και των ανθρώπων. Ακόμη, θα αναφερθεί στα βήματα που μπορούν να κάνουν καθημερινά οι άνθρωποι για να αναπτύξουν την οικολογική τους συνείδηση.

Η δεύτερη ομιλία με τίτλο «Ενεργοί πολίτες και τεχνολογία: Μια νέα πνοή στα βήματα της επιστήμης» θα αναλυθεί από τον Νικόλαο Δούμπα. Ο κ. Νικόλαος Δούμπα είναι μέλος της isea, μιας Περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων και υδροβιολόγος. Στην εκδήλωση θα μιλήσει για την κατάσταση που επικρατεί στις θάλασσες της Ελλάδας. Επιπλέον, θα αναφερθεί στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε εμείς οι άνθρωποι να προστατεύσουμε το υδάτινο περιβάλλον.

Ημερομηνία διεξαγωγής του Pre event

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 στις 19.30 στο Καφωδείο Ελληνικό η ομάδα του TEDxAUTH θα είναι εκεί για να σας καλωσορίσει στο Pre event της εκδήλωσης. Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να αναλύσετε το θέμα της εκδήλωσης αλλά και να εκφράσετε τις ιδέες σας και τους προβληματισμούς σας. Επίσης από τη βραδιά δεν θα λείπουν οι εκπλήξεις αλλά και η συγκίνηση. Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε:

Email: tedxauth@gmail.com

Website: http://www.tedxauth.com/

Facebook Page: https://www.facebook.com/TEDxAUTH/

Instagram: https://www.instagram.com/tedxauth/

Από τον/την Μυρτώ Μελισσίδη

Σπουδάζω Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Λατρεύω τη μουσική και την ηθοποιία. Μου αρέσει να εμπνέομαι και να εμπνέω. Ευτυχία για μένα είναι να κάνω τους ανθρώπους γύρω μου να γελάνε.

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *