Κατηγορίες
Blog

TED: Οι ιδέες που αξίζουν διάδοση

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός TED: Πως ξεκίνησε, τι είναι και τι προσφέρειΊσως σου έχει τύχει κάποια στιγμή που περιηγείσαι στο YouTube να πέσεις πάνω σε κάποιο βίντεο TED.

Αν όντως σου έχει συμβεί αυτό ξέρεις ότι στα βίντεο αυτά μπορείς να αποκομίσεις  γνώσεις για τον κόσμο που μας περιβάλλει και πως αυτός λειτουργεί αλλά και χρήσιμες γνώσεις που θα κάνουν την ζωή σου καλύτερη. Ξέρεις όμως τι ακριβώς είναι η TED;

Δεν ήταν πολύ πριν το 1984 όταν πραγματοποιήθηκε το πρώτο συνέδριο TED με το σκεπτικό να συναντηθούν άνθρωποι της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας και του σχεδίου. Η ονομασία TED φυσικά προέρχεται από το ακρωνύμιο Technology, Entertainment, Design.

Η TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με βασικό πυλώνα της την διάδοση ιδεών που αξίζουν. Κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι εφόσον η TED είναι  μη κερδοσκοπικός οργανισμός δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο παρά να μπεις στο YouTube για να παρακολουθήσεις τα βίντεο της και όχι να έχεις κάποια συνδρομή ή κάτι παρόμοιο. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι συνέδρια της TED έχουν πραγματοποιηθεί και πραγματοποιούνται και στη χώρα μας σε διάφορες πόλεις.

Κάθε χρόνο γίνονται πολλά συνέδρια σε όλο τον κόσμο με θέματα διάφορων κλάδων όπως αστροφυσικής, ψυχολογίας, πολιτικής και άλλων κλάδων. Αυτό που κάνει την TED να ξεχωρίζει όμως είναι ότι θίγει τέτοια ζητήματα χωρίς να κάνει βαρετές ομιλίες με ατελείωτη χρήση ορολογίας και δύσκολων νοημάτων.

Αντιθέτως, στα συνέδρια της ανεβαίνουν στο βήμα άνθρωποι από τον χώρο της επιστήμης ή και απλώς άνθρωποι που θέλουν να μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και χωρίς να χρησιμοποιούν δυσνόητους όρους αλλά μέσα από την εξιστόρηση δικών τους εμπειριών προσπαθούν να μεταγγίσουν στο ακροατήριο, το οποίο εύλογα αποτελείται και από πολλούς νέους ανθρώπους, αξίες, συναισθήματα αλλά και τους λόγους για τους οποίους αξίζει τελικά να παλεύουμε.

Όποιος παρακολουθεί την TED θα συμφωνούσε ότι μεταδίδει αξίες, ιδέες και γνώσεις που βελτιώνουν έστω και στο ελάχιστο την ζωή μας και έτσι κατ’ επέκταση βοηθούν τον καθένα ατομικά αλλά και την κοινωνία σαν σύνολο να προοδεύσουν και να βελτιωθούν.

Για αυτό αν δεν παρακολουθείς ήδη την TED ξεκίνα να το κάνεις και μην ξεχνάς να διαδίδεις ιδέες και αξίες που αξίζουν αλλά και να δημιουργείς έμπνευση μέσα από τις πράξεις σου και γενικά με την αλληλεπίδραση σου με τους άλλους ανθρώπους έχοντας ως σκοπό τη βελτίωση του εαυτού σου αλλά και αυτού του συνόλου που ονομάζουμε κοινωνία.

Από τον/την Άγγελος Κρεμέτης

Σπουδάζω στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Μου αρέσει πολύ η Ροκ μουσική ενώ λατρεύω να διαβάζω λογοτεχνία και ποίηση και να βλέπω ταινίες. Όνειρο μου να κάνω όσα περισσότερα ταξίδια μπορώ για να δω και να μάθω όσα περισσότερα πράγματα γίνεται.

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *