Κατηγορίες
Blog Personal Development

Τεχνικές Οργάνωσης της Καθημερινότητας

Η οργάνωση της καθημερινότητας είναι σημαντική για να έχει έχει κανείς μια αποδοτική μέρα.

Λόγω του γρήγορου ρυθμού ζωής των σύγχρονων κοινωνιών το άγχος της οργάνωσης μιας καθημερινότητας που να συμβαδίζει με αυτούς τους ρυθμούς όλο και αυξάνεται. Οι περισσότεροι δεν προλαβαίνουν πράγματα που ήθελαν ή χάνονται μέσα στην καθημερινότητα ακριβώς επειδή δεν την είχαν οργανώσει επαρκώς. Συνήθως κανείς δεν διαχειρίζεται καλά τον χρόνο του και έτσι πολλές ώρες περνάνε αναξιοποίητες. Πως μπορεί κανείς με απλά πράγματα να οργανώσει την καθημερινότητα του για να μην χάνει καθόλου χρόνο;

Προγραμματισμός

Για τους περισσότερους σκόπιμο θεωρείται το να κάθεται κανείς στο τέλος της εβδομάδας και να οργανώνει την εβδομάδα που έρχεται. Να βλέπει δηλαδή όλα εκείνα που έχει να κάνει. Είτε αυτό είναι δουλειά είτε είναι μαθήματα ή οι άλλες δραστηριότητες και να προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα στο οποίο να χωράνε όλα εκείνα που κάποιος θέλει να κάνει τις επόμενες μέρες. Άλλοι βέβαια το κάνουν αυτό όχι για την επόμενη εβδομάδα αλλά για την επόμενη μέρα. Το θέμα είναι να γεμίζεις το πρόγραμμα σου με δραστηριότητες που σε “γεμίζουν”.

Γενικά tips

Για μια αποδοτική μέρα καλό είναι επίσης να κοιμάται κανείς αρκετές ώρες το βράδυ ώστε να ξεκουράζεται καλά. Να κοιμάται επίσης ή να χαλαρώνει απλά για μερικά λεπτά μετά το μεσημεριανό. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να είναι ξεκούραστος και να εφαρμόζει με ευχαρίστηση το πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει. Γεγονός είναι και ότι για να κάνεις κάτι σωστά πρέπει να εστιάζεις σε αυτό. Αυτό σημαίνει ότι δεν γίνεται να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί γιατί μπερδευόμαστε και στο τέλος δεν γίνεται τίποτα σωστά.

Οπωσδήποτε η οργάνωση είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό και κάτι που ο καθένας προσαρμόζει όπως επιθυμεί. Δεν είναι για όλους τους ίδιο πράγμα ενώ για κάποιους δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Το ζήτημα είναι να βρεις την οργάνωση που ταιριάζει σε εσένα και να την εφαρμόσεις!

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *