Κατηγορίες
Blog

Startup Weekend: Τρεις μέρες γεμάτες επιχειρηματικότητα !

Το Startup Weekend Thessaloniki 2020 πλησιάζει και είναι έτοιμο να σε βοηθήσει να υλοποιήσεις τα επιχειρηματικά σου σχέδια. Είσαι μέσα ;

Η καρδιά της νεανικής επιχειρηματικότητας λοιπόν χτυπάει στη Θεσσαλονίκη μέσω του Startup Weekend Thessaloniki 2020. Εαν έχεις στα σκαριά μια επιχειρηματική ιδέα και θέλεις να την κάνεις πράξη αυτή η εκδήλωση είναι κατάλληλη για εσένα.

Μέσω αυτής της εκδήλωσης οι νέοι της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν πράξη τις καινοτόμες ιδέες του που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα. Ακόμη, θα αποκτήσουν καινούργιες δεξιότητες, θα γνωρίσουν πολλά άτομα και θα μάθουν πως στήνεται μια επιχείρηση.

Το Startup Weekend είναι σήμερα ένας από τους δημοφιλέστερους θεσμούς ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας παγκοσμίως. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες. Η κάθε ομάδα θα προσπαθήσει μέσα σε 54 ώρες ( διάρκεια της εκδήλωσης) να υλοποιήσει τα σχέδια της. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι ομάδες θα καθοδηγούνται από επαγγελματίες μέντορες του επιχειρηματικού, ακαδημαϊκού και επενδυτικού κλάδου. Στο τέλος οι ομάδες θα παρουσιάσουν η κάθε μία την επιχειρηματική της ιδέα και θα αξιολογηθούν.

Τι θα γίνει εκείνο το Σαββατοκύριακο

Το Startup Weekend Thessaloniki ξεκινάει το απόγευμα της Παρασκευής με παρουσίαση των αρχικών ιδεών και σχηματισμό των ομάδων! Το Σάββατο συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς με brainstorming, η ανάπτυξη επιχειρηματικού καμβά και δημιουργία πρωτοτύπων. Το βράδυ της Κυριακής η εκδήλωση ολοκληρώνεται με τις παρουσιάσεις των ομάδων. Φυσικά και υπάρχουν κριτές οι οποίοι θα αξιολογήσουν το αποτέλεσμα. Κριτήριο κάθε αξιολόγησης ειναι η βιωσιμότητα του επιχειρηματικού πλάνου και η καινοτομία του. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, καταξιωμένοι μέντορες προερχόμενοι από τον επιχειρηματικό κόσμο, βρίσκονται στο πλευρό των ομάδων με σκοπό να καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες και να μοιραστούν πολύτιμες εμπειρίες και συμβουλές. Οι νικητές κερδίζουν βραβεία-υπηρεσίες που θα τους δώσουν την ευκαιρία να αναδείξουν την ιδέα τους σε εθνικό ή (και γιατί όχι) σε διεθνές επίπεδο.

Μπορείς να βρεις αναλυτικά το πρόγραμμα κάνοντας ένα κλικ εδώ.

Ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης

Στη Θεσσαλονίκη στις 20-22 Μαρτίου 2020 στο χώρο του OK!Thess (Κομοτηνής 2) θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Για να δηλώσεις την συμμετοχή σου μπορείς να κάνεις ένα κλικ εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες στο: thessaloniki@startupweekend.org ή με μήνυμα στην σελίδα μας στο Facebook.

Πληροφορίες

Ιστοσελίδα: http://communities.techstars.com/greece/thessaloniki/startup-weekend/15770 

Facebook: https://www.facebook.com/swthessaloniki

Τickets: http://bit.ly/2Ry4n7m 

Από τον/την Μυρτώ Μελισσίδη

Σπουδάζω Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Λατρεύω τη μουσική και την ηθοποιία. Μου αρέσει να εμπνέομαι και να εμπνέω. Ευτυχία για μένα είναι να κάνω τους ανθρώπους γύρω μου να γελάνε.

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *