Κατηγορίες
Blog Personal Development

Σπίτι: 6 πράγματα που μπορείς να κάνεις !

Λόγω των ημερών έχουμε εντολή να κάτσουμε στο σπίτι μας. Μοιάζει ακατόρθωτο για όλους μας. Όμως, πως μπορούμε να περάσουμε ευχάριστα τις επόμενες μέρες ;

Σπίτι: Mια λέξη που κρύβει διάφορα συναισθήματα και αναμνήσεις για τον καθένα από εμάς. Το σπίτι μας είναι ένας χώρος χαλάρωσης και ξεκούρασης. Όμως, λόγω της τωρινής κατάστασης του πλανήτη μας αυτός ο χώρος είναι το μοναδικό ασφαλές μέρος για όλους μας.

Φυσικά και θα είναι πολύ δύσκολο και βασανιστικό να μείνουμε σε έναν χώρο για αρκετές μέρες. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να σκεφτούμε πως μένουμε στο σπίτι για να προστατέψουμε και να προστατευτούμε. Καλύτερες μέρες θα έρθουν ξανά και καλό θα είναι να παραμείνουμε ψύχραιμοι και αισιόδοξοι. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεπεράσουμε την κάθε δυσκολία.

Μιας και έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για τις επόμενες ημέρες μπορούμε να τον αφιερώσουμε σε πάρα πολλά πράγματα. Οπότε, ας εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας δίνεται για να αναπτύξουμε τον εαυτό μας.

Μάθε μια ξένη γλώσσα

Είναι γνωστό πλέον πως όλα τα φροντιστήρια είναι κλειστά και κάνουν μαθήματα διαδικτυακά. Επομένως, θα είναι δύσκολο να γραφτεί κάποιος σε φροντιστήριο. Υπάρχουν όμως δωρεάν εφαρμογές για την διδασκαλία ξένης γλώσσας ή βιντεάκια στο YouTube.

Κάνε γυμναστική

Όταν είμαστε κλεισμένοι μέσα η όρεξη για φαγητό αυξάνεται. Προκειμένου να αποφύγουμε τα παραπάνω κιλά μπορούμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα γυμναστικής. Το πρόγραμμα αυτό θα είναι προσαρμοσμένο στα δεδομένα που έχουμε. Εαν είσαι από τους ανθρώπους που αναβάλουν συνέχεια την επίσκεψη στο γυμναστήριο ιδού η ευκαιρία.

Δοκίμασε να κάνεις γιόγκα ή διαλογισμό

Η γιόγκα είναι ένα είδος άσκησης του σώματος αλλά και του μυαλού. Ο διαλογισμός από την άλλη είναι άσκηση του μυαλού που βοηθάει το σώμα. Οι δύο αυτές μορφές άσκησης συμβάλουν ώστε το άτομο να παραμείνει θετικό και να αποβάλει κάθε τι αρνητικό από την σκέψη του.

Φρόντισε την βεράντα σου

Μια πολύ καλή ιδέα είναι να φυτέψεις μερικά λουλούδια στη βεράντα ή στην αυλή σου ή να φροντίσεις τα ήδη υπάρχοντα. Οι ηλιόλουστες μέρες θα πολλαπλασιαστούν όσο περνάει ο καιρός. Μπορείς να διαρμορφώσεις τη βεράντα σου έτσι ώστε να περνάς αρκετές ώρες της ημέρας εκεί διαβάζοντας ένα βιβλίο ή σερφάροντας στο διαδίκτυο.

Αναδρομή στο παρελθόν

Εαν βρισκόμαστε στο σπίτι των γονιών μας θα έχουμε σίγουρα την ευκαιρία να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν. Αυτό μπορεί να γίνει βλέποντας παλιές φωτογραφίες, σκαλίζοντας τα παλιά μας παιχνίδια ή να ρωτήσουμε τους ίδιους μας τους γονείς για τις ιστορίες που τους διηγούνταν οι παππούδες τους.

Γράψε ημερολόγιο

Τα γεγονότα που ζούμε αυτή τη στιγμή ανήκουν στην ιστορία της χώρας μας αλλά και στην ιστορία ολόκληρου του πλανήτη. Γράφοντας ημερολόγιο μπορεί να εκφράσει ο καθένας τα συναισθήματα που βιώνει αυτή τη στιγμή. Αυτά τα ημερολόγια μελλοντικά θα αποτελέσουν χειροπιαστά στοιχεία της ιστορίας.

Αν δεν ξέρεις πως να ξεκινήσεις να γράφεις ημερολόγιο μάθε κάνοντας ένα κλικ εδώ.

Όσο δύσκολες κι αν είναι οι καταστάσεις που ζούμε θα πρέπει να πάντα να αντιμετωπίζουμε ό,τι εμπόδιο κι αν έρχεται στη ζωή μας γιατί αποτελεί ένα μάθημα. Δεν θα πρέπει να χάνουμε την ανθρωπιά μας και την ελπίδα μας.

Όλα είναι προσωρινά! Οι καλύτερες μέρες έρχονται, γι’ αυτό ετοιμάσου.

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *