Κατηγορίες
Blog Career

Σημάδια που δείχνουν πως δεν είσαι ευτυχισμένος με την δουλειά σου

Είσαι πραγματικά ευτυχισμένος με την δουλειά σου; Μερικά σημάδια που αποδεικνύουν το αντίθετο

Κοιτάς συνεχώς την ώρα

Ελέγχεις συνεχώς το ρολόι σου ελπίζοντας να τελειώσεις από την δουλειά και να επιστρέψεις επιτέλους στο σπίτι σου. Οι ώρες περνάνε αργά και βασανιστικά, το μόνο που σκέφτεσαι είναι η στιγμή που θα γυρίσεις σπίτι να ξαπλώσεις και να τα αφήσεις όλα πίσω.

Δεν τα πας καλά με τους συναδέλφους σου

Προσπαθείς όσο το δυνατόν περισσότερο να αποφύγεις τους συναδέλφους σου. Επιλέγεις να φας το μεσημεριανό σου στο γραφείο παρά στην κουζίνα μαζί με τους υπόλοιπους και αφού σχολάσεις τρέχεις απευθείας στο αμάξι για να γυρίσεις σπίτι. Ελάχιστες είναι οι κοινές σας εξόδους αφού συνεχώς βρίσκεις δικαιολογίες για να τις αποφύγεις. Τα σημάδια είναι παραπάνω από προφανή…

Παραπονιέσαι πολύ

Γκρινιάζεις συνεχώς στην οικογένεια και στους φίλους σου και παραπονιέσαι για την δουλειά σου. Σπαταλάς πολύ από τον χρόνο σου εξηγώντας γιατί δεν είσαι ευχαριστημένος αλλά και το πόσο άσχημα περνάς στον εργασιακό χώρο. Κατά συνέπεια, η καλή σου διάθεση μειώνεται ενώ αυξάνεται ο κίνδυνος της κατάθλιψης.

Το σκέφτεσαι συνεχώς

Δεν περνάει στιγμή που να μην σκέφτεσαι την δουλειά σου. Τα απογεύματα της εβδομάδας και τα Σαββατοκύριακα είναι στιγμές χαλάρωσης και πρέπει να τα αφιερώνεις στον εαυτό σου, αντιθέτως εσύ σκέφτεσαι συνεχώς τη δουλειά που δεν τελείωσες στο γραφείο, το meeting που δεν πήγε και τόσο καλά αλλά και την επόμενη μέρα στο γραφείο.

Εμφανίζονται προβλήματα υγείας

Η κακή ψυχολογία έχει επιπτώσεις όχι μόνο στην πνευματική αλλά και στην σωματική μας υγεία. Σε πολλές περιπτώσεις προκαλούνται πονοκέφαλοι, πόνοι στο στομάχι αλλά και άλλα σωματικά προβλήματα. Γίνεσαι πιο ευάλωτος σε ασθένειες και νιώθεις συνεχώς μια κούραση.

Δεν πληρώνεσαι καλά

Σε ορισμένες περιπτώσεις αισθάνεσαι ότι όσο σκληρά και να δουλέψεις δεν θα ανταμειφθείς ποτέ για τη δουλειά σου. Μπορεί οι επιδόσεις σου να είναι πολύ υψηλές όμως ο μισθός σου όχι και τόσο. Είναι δύσκολο να βρίσκεσαι σε μια δουλειά όταν νιώθεις ότι αδικείσαι και βλέπεις ότι δεν υπάρχει μέλλον. Συζήτησε το αρχικά με το αφεντικό σου και στη συνέχεια πάρε την σωστή απόφαση.

Διάβασε εδώ ακόμα

Από τον/την Άννα Στούπα

Φοιτήτρια Γεωπονίας και λάτρης των ξένων σειρών και ταινιών. Μου αρέσει η ξένη κυρίως μουσική, περνάω πολλές ώρες στο youtube καθημερινά ενώ τα ταξίδια αποτελούν έναν συνεχή στόχο μου!

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *