Κατηγορίες
Blog Personal Development

Silent retreat: 5+1 Λόγοι για να το δοκιμάσεις.

Το silent retreat είναι κάτι σαν τον όρκο σιωπής που έχουμε όλοι μας ακουστά. Το θέμα είναι γιατί να πάρεις έναν τέτοιον όρκο;.

Οι ειδικοί του διαλογισμού έχουν βρει διάφορα παρακλάδια έτσι ώστε το άτομο να έρθει πιο γρήγορα σε επαφή με την χαλάρωση. Ένα από αυτά είναι και το silent retreat.

Το silent retreat συνήθως έχει τη μορφή εκδρομής. Μαζεύετε ένα γκρουπάκι ατόμων πηγαίνουν σε κάποιο ήσυχο και φιλόξενο μέρος για διαλογισμό και εκεί ξεκινάει η “θεραπεία” τους. Υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα που ακολουθούν καθώς και δάσκαλοι διαλογισμού που βοηθούν στην ροή του. Σκοπός αυτής της εκδρομής είναι να καταφέρεις να μείνεις σιωπηλός μέχρι και το τέλος του συνεδρίου.

Εαν όμως μιλάς πολύ τότε θα δυσκολευτείς αρκετά όμως θα βάλεις ένα challenge στον εαυτό του και θα τα καταφέρεις. Γιατί όμως να πας σε ένα τέτοιο συνέδριο;

Θα ξεφύγεις από τη ρουτίνα σου

Συνήθως τέτοιου είδους συνέδρια διαρκούν δύο ή και τρεις ημέρες. Έτσι θα έχεις την ευκαιρία να χαλαρώσεις μιας και θα κάνεις διαλογισμό αλλά όλο το σκηνικό θα μοιάζει με εκδρομή. Μπορεί να αναπολύσεις στιγμές από την πενταήμερη σου αλλά θα πρέπει να μείνεις πιστός στην σιωπή σου.

Αποτοξίνωση από τα social media

Μπορεί να είσαι από τους ανθρώπους που το κινητό τους είναι η προέκταση του χεριού τους. Όμως, σε ένα συνέδριο για silent retreat εκτός από τον όρκο σιωπής δίνουν και ένα ακόμη εξίσου σημαντικό όρκο. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι αποστασιοποιημένοι από τηλεοράσεις και κινητά. Έτσι θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις ένα διάλειμμα από τα social και να επιστρέψεις μετά δυναμικά.

Για να ξεκινήσεις την social media αποτοξίνωσή σου λίγο νωρίτερα κάνε ένα κλικ εδώ

Χαλάρωση και ώρα για ξεκούραση

Ένα συνέδριο silent retreat σίγουρα σου υπόσχεται χαλάρωση αφού θα αφιερώνετε αρκετό χρόνο μέσα στην ημέρα για διαλογισμό. Σωματικά μπορεί να μην είναι ξεκούραστο ένα τέτοιο συνέδριο, όμως πνευματικά η ψυχή σου και το μυαλό σου θα ξεκουραστούν και θα γαληνέψουν και όπως λέει και το τραγούδι η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα.

Mαθαίνεις να ακούς παρά να μιλάς

Σαν αποτέλεσμα ενός τέτοιου συνεδρίου είναι πως τα άτομα που ήταν πολύ ομιλητικά έπαψαν να μιλάνε τόσο πολύ. Στο συνέδριο άρχισαν να εξασκούν περισσότερο τι ακουστικές τους δυνατότητες. Ακόμη, τα άτομα σκεφτόντουσαν πιο καθαρά και εύστοχα.

Ανακαλύπτεις τον εαυτό σου

Μετά από αρκετές ώρες σιωπής και διαλογισμού είναι επόμενο να αρχίζεις να ανακαλύπτεις πράγματα για τον εαυτό σου. Ουσιαστικά συνέδρια σαν το silent retreat έχουν σαν στόχο το άτομο μέσα από τον διαλογισμό να εξερευνήσει την ψυχή του και τον τρόπο που βλέπει τη ζωή.

Αποκτάς περισσότερη συγκέντρωση

Πάντα θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά που κάνουμε καθημερινά γιατί έτσι γινόμαστε παραγωγικοί και έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Επομένως, σε ένα συνέδριο σαν κι αυτό οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι πάντα συγκεντρωμένοι σε κάθε άσκηση που ακολουθούν και το μυαλό τους μπαίνει σε αυτό το μοτίβο.

Στο ίντερνετ μπορείς να βρεις αρκετές ομάδες για silent retreat. Όποτε πάρεις την απόφαση να συμμετάσχεις σε ένα πρόγραμμα θα δεις στο τέλος το πόσο πολύ θα σε έχει ωφελήσει. Έτσι κι αλλιώς κανένας δε λέει όχι σε λίγη χαλάρωση και ηρεμία.

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *