Κατηγορίες
Blog Personal Development

Reparenting: 5 τρόποι για να το αποβάλλεις

Μην πάει ο νους σου στο κακό. Το Reparenting δεν είναι μέθοδος για να διακόψεις οποιαδήποτε σχέση με τους γονείς σου αλλά για να αναπτύξεις τον εαυτό σου.

Το Reparenting σαν όρος ίσως ακούγεται κάπως αρνητικός. Είναι σα να θέλεις να αποστασιωποιηθείς παντελώς από τους γονείς σου. Δεν σημαίνει όμως αυτό. Το Reparenting είναι ουσιαστικά η προσωπική μας ευθύνη. Κατα πόσο δηλαδή εμείς σαν άνθρωποι είμαστε υπεύθυνοι για τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία. Όμως, θέλει χρόνο, δέσμευση και υπομονή. Χρειάζεται καθημερινή προσπάθεια έτσι ώστε να πούμε πως τα καταφέραμε επιτέλους και είμαστε πια υπεύθυνοι για τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ακούγεται κάπως χαοτικό όμως, αν ακολουθήσεις αυτά τα 5 βήματα θα τα καταφέρεις !

Πάρε μια ανάσα

Ναι ξέρω είναι περίεργο αυτό το βήμα. Όμως, υπάρχουν αρκετές φορές μέσα στην καθημερινότητά μας που λόγω του άγχους και της πίεσης δεν μπορούμε να ανασάνουμε. Οπότε προκειμένου να χαλαρώσουμε και να αποφορτιστούμε από την κούραση της ημέρας μπορούμε να πάρουμε μια μεγάλη ανάσα που θα μας κάνει να σκεφτούμε καλύτερα.

Κράτα μια μικρή υπόσχεση στον εαυτό σου καθημερινά

Η υπόσχεση αυτή μπορεί να είναι το οτιδήποτε όμως θα πρέπει να είναι εφικτή. Μια υπόσχεση μπορεί να είναι να σηκωθείς νωρίς από το κρεβάτι αύριο το πρωί γιατί έτσι κι αλλιώς θα το έκανες ή εαν έχεις στο πρόγραμμά σου να τρως έξω έστω για μια φορά την εβδομάδα μπορείς να βάλεις αυτό. Τέλος, η κάθε υπόσχεση που δίνεις δεν θα πρέπει να διαρκεί 10 λεπτά το πολύ.

Πες σε κάποιον που εμπιστεύεσαι ότι ξεκινάς αυτή τη διαδικασία

Ιδανικότερα θα ήταν να μην το πεις στους γονείς σου διότι θα πληγωθούν. Εκείνοι έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν να κάνουν για να σε μεγαλώσουν σωστά. Οπότε μπορείς να εκμυστηρευτείς το μυστικό σου σε κάποιο φίλο σου. Εαν θέλεις μπορείς να του προτείνεις να δοκιμάσετε μαζί τη μέθοδο του Reparenting γιατί να είναι πιο διασκεδαστικό.

Τι μπορώ να δώσω στον εαυτό μου αυτή τη στιγμή ;

Με αυτή την ερώτηση μπορείς να ανακαλύψεις τι ακριβώς είναι αυτό που θα σε χαροποιήσει στην προκειμένη στιγμή. Αυτό που ζητάς μπορεί να είναι το οτιδήποτε από το να πας μια βόλτα στην παραλία μέχρι να φας μια σοκολάτα για παράδειγμα. Σε περίπτωση που δεν βρεις κάτι μπορείς να ξανά κάνεις πάλι την ίδια ερώτηση στον εαυτό σου όσες φορές χρειαστεί.

Επιβράβευσε τον εαυτό σου

Όταν κάνουμε μια προσπάθεια, μας αρέσει πολύ να την αναγνωρίζει ο κόσμος γύρω μας πόσο μάλλον εμείς οι ίδιοι. Οπότε, κατά τη διάρκεια αυτής μεθόδου θα αρχίσουμε να βλέπουμε το πόσο αλλάζουμε με τον καιρό. Καθώς, θα έχουμε επενδύσει στον εαυτό μας και θα έχουμε παραμείνει συγκεντρωμένοι στο Reparenting.

Για να καταλάβεις την πρόοδο που κάνεις μπορείς να την καταγράφεις σε ένα ημερολόγιο. Εαν αυτή η ιδέα δεν σου ακούγεται και τόσο καλή κάνε ένα κλικ εδώ.

Το Reparenting σαν μέθοδος δεν είναι και πολύ εύκολη. Μπορούμε όλοι όμως να προσπαθήσουμε γι’ αυτό καθώς το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θα μας ικανοποιήσει στο τέλος.

Και στην τελική είναι όμορφο να γνωρίζεις τον εαυτό σου και να είσαι υπεύθυνος γι’ αυτόν διότι είναι ο μόνος που δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ.

Από τον/την Μυρτώ Μελισσίδη

Σπουδάζω Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Λατρεύω τη μουσική και την ηθοποιία. Μου αρέσει να εμπνέομαι και να εμπνέω. Ευτυχία για μένα είναι να κάνω τους ανθρώπους γύρω μου να γελάνε.

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *