Κατηγορίες
Blog Events & Δράσεις

Πρωταγόρας: Η εικονική προσομοίωση Δικαστηρίου

Ο Πρωταγόρας είναι μια Εικονική Δίκη του οργανισμού Afixis που δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς νέους να πάρουν μέρος σε κάτι τόσο διαφορετικό.

Το πρόγραμμα Πρωταγόρας είναι μια διαδραστική προσομοίωση Δικαστηρίου. Λαμβάνουν μέρος πολλοί μαθητές και φοιτητές έτσι ώστε να ανακαλύψουν διάφορες πτυχές του εαυτού τους.

Ο “Πρωταγόρας” είναι ένα πρόγραμμα του Afixis. O Afixis είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που διοργανώνει διάφορα προγράμματα για μαθητές και φοιτητές. Στόχος του είναι να καλλιεργήσει την προσωπικότητα και τις ικανότητες των νέων. Μέσα από αυτά τα προγράμματα οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους και τα ενδιαφέροντά τους.

Μάθε περισσότερα για τα προγράμματα Afixis εδώ

Τι είναι ο “Πρωταγόρας”

Ο Πρωταγόρας είναι μια εικονική προσομοίωση Δικαστηρίου. Εκεί οι συμμετέχοντες θα έχουν τον ρόλο δικηγόρων και μαρτύρων. Έτσι επιχειρηματολογόντας θα πρέπει να πείσουν το Προεδρείο και την ομάδα ενόρκων να αποφασίσουν για την δικαιότερη απόφαση. Μέσω του Πρωταγόρα οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τους νόμους στα χέρια τους και να σκέφτονται με σύνεση πριν από κάθε απόφασή τους. Οι συμμετέχοντες μπορούν να αναπτύξουν την κοινωνικότητα τους και να μάθουν να δουλεύουν ομαδικά. Ακόμη, αυτή η προσομοίωση βοηθάει στο να βγει το άτομο έξω από τη ζώνη ασφαλείας του καθώς θα πρέπει να εκφράζει τη γνώμη του σε κοινό.

Θέματα συζήτησης του Δικαστηρίου

Τα θέματα συζήτησης της εκδήλωσης είναι υποθέσεις που συνεχίζουν να διχάζουν την κοινή γνώμη ακόμα και σήμερα. Κάποια από αυτά είναι η θανατική ποινή, ο περιορισμός του διαδικτύου και η ευθανασία. Φοιτητές και μαθητές θα μπορέσουν να ασχοληθούν και να βρουν λύσεις σε αυτά τα πολύ σοβαρά θέματα αλλά με έναν πιο ψυχαγωγικό τρόπο.

Πληροφορίες για την διεξαγωγή της εκδήλωσης

Ο πρώτος κύκλος θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 15 Φεβρουαρίου 2020. Ο δεύτερος γύρος στην Αθήνα στις 22 με 23 Φεβρουαρίου 2020. Ενώ, ο τρίτος και τελευταίος κύκλος θα πραγματοποιηθεί πάλι στην Αθήνα στις 7 με 8 Μαρτίου 2020 όπου εκεί να ανακηρυχθούν και οι καλύτερες ομάδες. Ο πρώτος γύρος στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη (6ο χλμ Χαριλάου-Θέρμης). Ο δεύτερος και τρίτος γύρος θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στα CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα) (Παλλήνη Αττικής). Τα δύο αυτά εκπαιδευτήρια προσφέρουν στους νέους υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για ένα καλύτερο μέλλον.

Μάθε περισσότερα για τη συμμετοχή σου εδώ

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *