Κατηγορίες
Personal Development

Έχεις 30 λεπτά ελεύθερο χρόνο; Ξεκίνα περπάτημα!

Περπατάμε συνεχώς. Ασυναίσθητα. Και ανάγκη. Έχεις όμως ποτέ σκεφτεί να εντάξεις το περπάτημα δυναμικά στην καθημερινότητα σου;

Θα χαρακτήριζα το περπάτημα ως μια φυσική ανθρώπινη λειτουργία. Ακριβώς όπως η αναπνοή. Η ικανότητα μας να κινούμαστε, να προχωράμε μπροστά και το σύμβολο της αλλαγής.

Άρα ποια είναι εκείνα τα οφέλη που καθιστούν το περπάτημα πέρα από ένα τρόπο γυμναστικής και μια δραστηριότητα απαραίτητη για το νου και την ψυχή;

Γυμναστική

Ναι, συνηθισμένο αλλά δεν θα ήταν δυνατόν να παραβλεφθεί. Σύμφωνα με τους ειδικούς της υγείας, 30 λεπτά σε καθημερινή βάση είναι αρκετά για να γίνουμε υγιείς. Το περπάτημα είναι υπεύθυνο για την αποφυγή χρόνιων παθήσεων, απαλλαγή από το στρες και διατήρηση μιας καλής φυσικής κατάστασης.

Βόλτα

Ο βασιλιάς του εναλλακτικού τρόπου διασκέδασης πλέον. Οι παραλιακές πόλεις κατέχουν ισχυρό προνόμιο μάλιστα. Με συντροφιά καλή παρέα και ένα καφέ ή χυμό στο χέρι, το περπάτημα είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστο.

Δημιουργικότητα

Για εμένα το περπάτημα ισοδυναμεί με ματιά στον κόσμο. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αισθανθείς τους παλμούς μιας πόλης. Αυτό απευθείας σε φέρνει σε επαφή με την φύση, τους ανθρώπους και γενικότερα την πραγματικότητα.

Μέσο μεταφοράς

Απογοητευτικά τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης σου; Ακριβές και αδύνατες οι υπόλοιπες εναλλακτικές σου; Μήπως αυτή την φορά να στηριχθείς στα πόδια σου και να χρησιμοποιήσεις το αγαθό του περπατήματος; Δέξου την εναλλακτική ακόμη και αν πρόκειται μόνο για μικρές αποστάσεις.

Αποφόρτιση

Το περπάτημα αποτελεί μια λύση σε μια πληθώρα προβλημάτων. Έχεις κολλήσει, έχεις αγχωθεί ή απλά έχεις πήξει στην ρουτίνα της εργασίας σου; Μια βόλτα έξω είναι αρκετή για να σου αλλάξει όλη την διάθεση και να διώξει μακριά όλες τις κακές σκέψεις της ημέρας. Εσύ ακόμη να το δοκιμάσεις;

Την επόμενη φορά που θα προγραμματίσεις την ημέρα σου σκέψου όλα τα παραπάνω και δώσε μια ευκαιρία στην μαγεία του περπατήματος. Ίσως η ελάχιστη αυτή προσπάθεια να σε ανταμείψει τελικά!

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *