Κατηγορίες
Blog Personal Development

Χρήσιμος οδηγός για πρωτοετείς φοιτητές

Πού θα πάμε, τι θα κάνουμε, θα έχουμε φίλους; Είναι μερικές από τις σκέψεις που περιτριγυρίζουν στο μυαλό σου. Εμείς έχουμε την λύση. Ένας χρήσιμος οδηγός για πρωτοετείς φοιτητές. 

1. Εγγραφή

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίσεις για τη νέα σου ζωή. Καλό θα ήταν να παρακολουθείς συχνά τις ανακοινώσεις του Πανεπιστημίου που επρόκειτο να φοιτήσεις και έτσι να μάθεις το πότε ξεκινούν οι εγγραφές. Προσοχή, το χρονικό περιθώριο που δέχονται οι γραμματείες είναι περιορισμένο, όσο και οι ώρες τους.

2. Ελεύθερος χρόνος

Φοιτητική ζωή σημαίνει ανεμελιά. Με το που τελειώνουν τα μαθήματα, ο χρόνος σου είναι άπλετος. Δε χρειάζεται όμως να τον περνάς πίνοντας καφέ και σερφάροντας στο διαδίκτυο. Τα περισσότερα Πανεπιστήμια έχουν αθλητικές εγκαταστάσεις και όλοι οι φοιτητές μπορούν να τις επισκεφτούν δωρεάν. Προσπάθησε να βρεις ένα χόμπι που θα σου αρέσει. Επιπλέον, εάν είσαι φοιτητής σε μια άλλη πόλη προσπάθησε να την εξερευνήσεις με άλλους φοιτητές και φίλους σου από την σχολή, έτσι ώστε να ανακαλύψετε και μικρούς προορισμούς- θησαυρούς.

https://frapress.gr/2016/11/chronos-chompi-gia-na-ton-axiopiisis/

3. Σπίτι

Εφόσον έμαθες σε ποια σχολή και πόλη έχεις περάσει και είσαι αποφασισμένος να πας, είναι απαραίτητο να ψάξεις αμέσως για σπίτι. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές αλλά δυστυχώς ο χρόνος είναι περιορισμένος ιδιαίτερα εάν θες να βρεις σπίτι και σε καλή τιμή. Προσπάθησε να βρεις σπίτι όσο πιο κοντά στη σχολή σου και να διαθέτει μέσα όσα περισσότερα γίνεται. Δεν χρειάζεται το φοιτητικό σπίτι να είναι μεγάλο ένα υπνοδωμάτιο και αρκεί, γιατί θυμήσου ότι εσύ θα είσαι αυτός που θα πρέπει να το καθαρίζει από εδώ και στο εξής. Τέλος, μη διστάσεις να τολμήσεις τη συγκατοίκηση, καθώς θα έχεις μία παρέα στο σπίτι και μία ευκαιρία να κάνεις νέες παρέες.

4. Παρέες

Ίσως ο μεγαλύτερος προβληματισμός των πρωτοετών φοιτητών είναι πως θα κάνουν φίλους στη σχολή. Αυτό δεν θα πρέπει να σε ανησυχεί. Μην κάθεσαι σε μια γωνία ακούνητος και αμίλητος. Κάνε γνωριμίες, μίλα σε κόσμο, εξέφρασε τις απορίες σου. Να θυμάσαι μόνο ένα πράγμα: οι περισσότεροι είναι στην ίδια θέση με σένα. Αγχωμένοι, έξω από τα νερά τους, σε ένα νέο περιβάλλον. Γίνε εσύ αυτός που θα σπάσει τον πάγο και ξεκίνα μια νέα παρέα.

http://www.icytales.com/why-are-we-different-the-story-of-my-college-friends/

5. Έξοδα μεταφοράς

Τα λεωφορεία είναι ένα μέσο που σίγουρα όλοι οι φοιτητές χρησιμοποιούν. Καλό θα ήταν να βρεις ένα σπίτι κοντά στη σχολή σου για να μειώσεις τα έξοδα μεταφοράς σου. Εάν πάλι αυτό δεν είναι εφικτό βγάλε κάρτα απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΘ. 15 ευρώ θα επιβαρύνουν μόνο τον μηνιαίο προϋπολογισμό σου και θα μπορείς μ΄αυτήν να κινείσαι με όσα λεωφορεία χρειάζεσαι χωρίς περαιτέρω κόστος. Μην ξεχάσεις ότι πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθείς καθημερινά τα δρομολόγια των λεωφορείων για να είσαι την ώρα που πρέπει στη σχολή και να είσαι προετοιμασμένος για όλα. Οι οδηγοί των λεωφορείων δεν σου χαρίζονται.

6. Εξεταστική

Όπως όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές, και όχι μόνο, αποφασίζουν να διαβάσουν για την εξεταστική το προηγούμενο βράδυ ελπίζοντας έστω να περάσουν το μάθημα. Καλό θα ήταν όμως, εφόσον δεν σκοπεύεις να διαβάσεις για την εξεταστική, να παρακολουθείς όσα περισσότερα μαθήματα γίνεται κατά τη διάρκεια του εξαμήνου. Έτσι, θα σου είναι πολύ πιο εύκολο, με τις λίγες σημειώσεις που έχεις κρατήσει, να περάσεις το μάθημα με λιγότερο διάβασμα. Εάν όμως θέλεις να περάσεις το μάθημα με καλό βαθμό τότε πρέπει να διαβάσεις πολύ παραπάνω.

 

 

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *