Κατηγορίες
Blog Personal Development

5+1 life hacks για να μη σπαταλάς το χρόνο σου

Ο ελεύθερος χρόνος στις μέρες μας είναι ελάχιστος εξαιτίας όλων αυτών των υποχρεώσεων. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι που μπορείς να εφαρμόσεις για να εξοικονομήσεις χρόνο.

1. Φτιάξε την τσάντα σου από το προηγούμενο βράδυ

Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις από το προηγούμενο βράδυ όπως να πακετάρεις την τσάντα σου ή και να βρεις τα ρούχα που θα φορέσεις την επόμενη μέρα. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις καθυστερήσει στο μάθημα ή στη δουλειά γιατί δεν ήξερες τι να φορέσεις ενώ ταυτόχρονα έπρεπε να ετοιμάσεις και την τσάντα σου.

2. Έλεγξε τον χρόνο που αφιερώνεις στο ίντερνετ

Είναι γνωστό ότι όλοι μας περνάμε πολλές ώρες μπροστά από μία οθόνη ”σερφάροντας” στο διαδίκτυο. Πόσες φορές τσεκάρεις το λογαριασμό σου στο facebook και πόσες άλλες έχεις πει «10 λεπτά θα μπω μόνο» και έχεις κάτσει μιάμιση ώρα; Αν δεν θέλεις να μπεις στον πειρασμό, μπορείς να απενεργοποιήσεις τις ειδοποιήσεις που έρχονται στο κινητό σου. Όρισε μια συγκεκριμένη ώρα μέσα στην ημέρα όπου θα μπαίνεις στον λογαριασμό σου και στις αγαπημένες σου σελίδες. Με τον τρόπο αυτό δεν εξοικονομείς μόνο χρόνο αλλά θα έχεις την ευκαιρία να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τους δικούς σου ανθρώπους και να χαλαρώσεις.

3. Ξεκίνα από τα πιο σημαντικά

Κάθε μέρα επίλεξε τα 2-3 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν και κάνε πρώτα αυτά. Έτσι, διαχωρίζεις τα ουσιώδη από τα επουσιώδη, δεν σπαταλάς την ώρα σου σε δευτερεύουσας σημασίας δραστηριότητες. Με αυτόν τον τρόπο το βράδυ θα είσαι πιο ήρεμος και χαλαρός αφού έχεις τελειώσει όλες τις σημαντικές υποχρεώσεις που είχες.

4. Όχι δουλειά στο σπίτι

Φρόντισε να τελειώνεις όλες τις δουλειές σου στο γραφείο και να μην παίρνεις τις εργασιακές υποχρεώσεις στο σπίτι. Όταν φεύγεις από τη δουλειά σου θα πρέπει να αφήνεις το μυαλό σου να αδειάζει, να γυρνάς σπίτι και να ξεκουράζεσαι χωρίς να πρέπει να αγχωθείς για όλη τη δουλειά που έχεις να κάνεις.

5. Το Σαββατοκύριακο θέλει ξεκούραση

Τελείωσε όλες τις δουλειές σου την Παρασκευή και μην αφήνεις εκκρεμότητες για το σαββατοκύριακο. Φρόντισε να έχεις δύο κενές, τελείως μέρες μέσα στην εβδομάδα, κατά τις οποίες θα μπορείς να τις αξιοποιήσεις όπως εσύ θες.

6.  Βάλε χρονικό όριο για κάθε τι που πρέπει να κάνεις.

Μια από τις μεγαλύτερες παγίδες στη διαχείριση χρόνου είναι να ξεκινάς μια δραστηριότητα, αφιερώνοντάς της πολύ χρόνο. Καλό θα ήταν να βάζεις χρονικό όριο στις δραστηριότητές σου, έτσι θέτεις τον εαυτό σου σε μεγαλύτερη εγρήγορση, παύεις να χρονοτριβείς και παραμένεις πιο συγκεντρωμένος, γιατί, πολύ απλά, γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει άπλετος χρόνος διαθέσιμος.

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *