Κατηγορίες
Blog Personal Development

5 tips για να εξοικονομήσεις χρήματα

Η εξοικονόμηση χρημάτων σου φαίνεται δύσκολη;

1. Τώρα ή αργότερα;

Προσπάθησε να καθυστερήσεις τα πράγματα που θες να αγοράσεις και θα δεις ότι στο τέλος δεν τα χρειαζόσουν και τόσο. Περίμενε έναν μήνα και πρόσεξε εάν το θες εξίσου τόσο πολύ, το πιο πιθανόν είναι να έχεις δει κάτι καλύτερο και να σε ενδιαφέρει πιο πολύ.

2. Καθιέρωσε μια μέρα που δεν θα ξοδεύεις τίποτα

Πότε ήταν η τελευταία φορά που πέρασες 24 ώρες χωρίς να ξοδέψεις καθόλου χρήματα; Καθιέρωσε μερικές μέρες το μήνα και προσπάθησε να μην ξοδεύεις τίποτα και θα ανακαλύψεις ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο τελικά.

3. Κάλεσε φίλους στο σπίτι αντί να βγείτε έξω

Δεν είναι απαραίτητο να πας κάπου έξω για να περάσεις καλά. Μάζεψε τους φίλους σου στο σπίτι αντί για έξω. Και μην παραγγείλετε. Μαγειρέψτε! Συγχρόνως μπορείτε να δείτε κάποια ταινία ή να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια. 

4. Φτιάξε μία λίστα

Ένας εύκολος τρόπος για να εξοικονομήσεις χρήματα είναι φτιάχνοντας μία λίστα. Αυτή η λίστα μπορεί να περιλαμβάνει τα έσοδα και τα έξοδα κάθε μήνα. Στο τέλος του μήνα πρόσθεσε τις δαπάνες καθώς και έσοδα σου και έτσι θα δεις εάν είχες κέρδος ή έλλειμμα. Επιπλέον, θα διαπιστώσεις σε ποια πράγματα ξοδεύεις περισσότερα χρήματα και θα πρέπει να τα ελαττώσεις.

5. Προτίμησε ανέξοδες βόλτες.

Δεν είναι ανάγκη να πηγαίνεις πάντα για καφέ για να δεις τους φίλους σου. Πρότεινε τους να κάνετε μία βόλτα στο πάρκο ή να αράξετε σε κάποια πλατεία.

Σταμάτα να γκρινιάζεις ότι δεν σου φτάνουν τα χρήματα που βγάζεις. Εντάξει βέβαια, δεν είναι ότι παίρνεις και κανέναν μεγάλο μισθό, αλλά αν ακολουθήσεις τα tips που σου προτείνουμε, είναι σίγουρο ότι τα έξοδα σου θα μειωθούν αισθητά και θα βάλεις και “δυο δραχμές” στην άκρη.

Μην ξεχάσεις να δεις ακόμα:

https://www.origen.gr/blog/personal-development/51-life-hacks-gia-na-mi-spatalas-chrono-sou/

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *