Κατηγορίες
Blog Career

Που θα σε βοηθήσουν οι ξένες γλώσσες

Σήμερα όλοι πασχίζουν να μαθαίνουν συνεχώς ξένες γλώσσες. Που μπορούν να φανούν χρήσιμες;
Αποτελεί γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Όλοι πασχίζουν να αποκτήσουν  όσα περισσότερα πτυχία ξένων γλωσσών γίνεται ευελπιστώντας αυτό να τους εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον. Άλλοι μαθαίνουν αγγλικά, άλλοι γερμανικά, άλλοι ισπανικά και άλλοι μαθαίνουν περισσότερες από μια γλώσσες. Που μπορούν να φανούν χρήσιμες οι ξένες γλώσσες;

Επαγγελματική Εξέλιξη

Ποιους θα διαφωνούσε ότι το να μιλάς ξένες γλώσσες σε «ανεβάζει επαγγελματικά» και σε καθιστά καλύτερη επιλογή σε μια συνέντευξη; Αυτό σημαίνει ότι έχεις περισσότερες ευκαιρίες να βρεις δουλειά, ειδικά σε μια περίοδο που η ανεργία αποτελεί μείζον πρόβλημα. Αν ακόμα δεν πείστηκες για τα οφέλη των ξένων γλωσσών στην επαγγελματική εξέλιξη τσέκαρε αυτό!

Επαγγελματική Εξέλιξη: Τα οφέλη των ξένων γλωσσών

Ευκαιρίες μόρφωσης και διαμονής

Το να μπορείς να μιλάς σε ικανοποιητικό επίπεδο μια γλώσσα σου δίνει την ευκαιρία να μπορείς να πας και να συνεννοείσαι με τους ανθρώπους της χώρας αυτής. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να παρακολουθήσεις μαθήματα στα πανεπιστήμια (π. χ. με προγράμματα Erasmus) ή ακόμα και να κάνεις μεταπτυχιακό. Άρα, η γνώση ξένων γλωσσών παρέχει πολλές ευκαιρίες μόρφωσης ή ακόμα και μόνιμης διαμονής σε κάποια χώρα του εξωτερικού.

Μόρφωση και αυτοβελτίωση

Μαθαίνοντας ξένες γλώσσες αποκτάς γενική μόρφωση και εκπαίδευση. Διευρύνεις τους ορίζοντες σου και βλέπεις τους άλλους λαούς αλλά και τον κόσμο υπό νέο πρίσμα. Εξασκείς συνεχώς το μυαλό σου και δεν παύεις ποτέ να βελτιώνεσαι και να εξελίσσεις τα προσόντα σου! Γίνεσαι ένα άτομο μορφωμένο και καταρτισμένο.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε με την υποστήριξη του AXON

Από τον/την Άγγελος Κρεμέτης

Σπουδάζω στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Μου αρέσει πολύ η Ροκ μουσική ενώ λατρεύω να διαβάζω λογοτεχνία και ποίηση και να βλέπω ταινίες. Όνειρο μου να κάνω όσα περισσότερα ταξίδια μπορώ για να δω και να μάθω όσα περισσότερα πράγματα γίνεται.

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *