Κατηγορίες
Blog Personal Development

Πως να ξυπνήσεις τον οργανισμό σου χωρίς καφέ

Αν είσαι από αυτούς που δεν μπορεί να ξυπνήσει το πρωί χωρίς να πιει καφέ τότε ρίξε μια ματιά για να δεις τι άλλο μπορείς να κάνεις

Πρωινή γυμναστική

Ένα ελαφρύ τζόκινγκ γύρω από τη γειτονιά σου ή μερικές ασκήσεις γυμναστικής στο σπίτι, είναι αρκετά για να ξυπνήσει για τα καλά οργανισμός σου χωρίς να χρειαστεί να πιεις καθόλου καφέ. Καλό θα ήταν πριν την πρωινή σου γυμναστική να πιεις ένα ποτήρι νερό ή ακόμα και ένα κρύο ντουζ αμέσως μετά για να έχεις ακόμα πιο άμεσα αποτελέσματα.

Βάλε δυνατή μουσική

Άλλαξε τον ήχο από το ξυπνητήρι και βάλε ένα από τα αγαπημένα σου κομμάτια. Το αγαπημένο σου τραγούδι θα σε κάνει να κουνηθείς, θα σε ενθουσιάσει και θα σου φτιάξει τη διάθεση. Αφού σηκωθείς από το κρεβάτι δυνάμωσε ακόμα περισσότερο τον ήχο και αν θες μπορείς να ετοιμάσεις μια playlist να ακούς καθώς ετοιμάζεσαι. Θα σε βοηθήσει να ζωηρέψεις!

Κάνε ένα κρύο ντουζ

Είναι πλέον γνωστό ότι ένα κρύο ντουζ το πρωί είναι ικανό να σε ξυπνήσει για τα καλά. Απόφυγε το ζεστό νερό γιατί θα σε χαλαρώσει και θα σε κοιμήσει αντί να σε ξυπνήσει. Αν δεν το αντέχεις με τίποτα, δοκίμασε να ρίξεις απλά κρύο νερό στο πρόσωπό σου.

Φάε ένα καλό πρωινό

Τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος ότι ένα καλό πρωινό είναι ο καλύτερος σύμμαχος σου για να αντέξεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ξύπνα νωρίς, ώστε να προλάβεις να φας πρωινό. Προτίμησε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες που θα σου δώσουν ενέργεια για να βγάλεις την μέρα. Όταν εισχωρήσουν στο οργανισμό, τότε θα έχεις ξυπνήσει για τα καλά.

Φως και καθαρός αέρας

Σήκω και άνοιξε το παράθυρο του δωματίου σου να μπει φως και καθαρός αέρας και αμέσως θα δεις διαφορά. Το φυσικό φως είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξυπνήσεις καθώς δίνει τον απαραίτητο χρόνο στον οργανισμό να μπει σε λειτουργία. Αν από την άλλη είναι μία συννεφιασμένη μέρα άναψε τα φώτα του δωματίου σου, είναι περίπου το ίδιο.

Από τον/την Origen Team

Η Origen είναι μια φοιτητική – νεανική ομάδα από την Θεσσαλονίκη, η οποία δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2016. Αποστολή μας είναι να δημιουργούμε έμπνευση.

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *