Κατηγορίες
Blog Personal Development

Οι Top 5 πιο αποτελεσματικές συμβουλές για αυτο-βελτίωση και επιτυχία!

Υπάρχουν εκατοντάδες βιβλία εκεί έξω που θα σας ενημερώσουν για το πώς θα κάνετε βελτιώσεις στην προσωπικότητά σας.

Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθήσετε διαλέξεις και workshops για να μάθετε μερικές τεχνικές, αλλά πρέπει να θυμάστε ότι η αυτο-βελτίωση δεν αφορά μόνο στο πως φαίνεστε, αλλά πρόκειται για μια πλήρη αλλαγή στη συνολική σας προσωπικότητα, έτσι ώστε να αντιμετωπίζετε κάθε είδους κατάσταση στη ζωή σας με θάρρος. Ακολουθούν ορισμένες από τις πιο αποτελεσματικές συμβουλές για αυτο-βελτίωση:

1: Ξεκίνησε την ημέρα σου με ένα φρέσκο και ζωντανό πρωινό

Κάθε μέρα ξεκινά με ένα πρωινό και αν το πρωινό σου είναι φτωχό, δεν μπορείς να περιμένεις να περάσεις την υπόλοιπη μέρα γεμάτη ενέργεια. Επομένως, πρέπει να προσπαθήσεις να ξυπνήσεις το πρωί το συντομότερο δυνατόν και να έχεις ένα πλούσιο και θρεπτικό. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να συμπεριλάβεις και κάποιες ασκήσεις γυμναστικής. Αυτό θα σε βοηθήσει να παραμείνεις ενεργητικός καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας!

2: Κατάγραψε τις εργασίες της επόμενης ημέρας

Κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς, μπορείς να γράψεις τις υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας. Εάν υιοθετήσεις  τη συνήθεια αυτή, θα είσαι σε θέση να τα διαχειρίζεσαι όλα εύκολα σε καθημερινή βάση. Σε περίπτωση που δεν μπόρεσες να ολοκληρώσεις κάτι, μην ανησυχείς, απλά μετακίνησέ το  στο φύλλο εργασίας της επόμενης ημέρας.

3: Εκμεταλλεύσου τον ελεύθερο χρόνο σου

Εάν η εργασία σου απαιτεί να περνάς πολύ χρόνο που μπροστά από τον υπολογιστή, δεν πρέπει να ξεχνάς τα διαλείμματα. Αυτή η συνήθεια δεν αυξάνει την παραγωγικότητά σου – το αντίθετο μάλιστα. Όταν έχεις ελεύθερο χρόνο, μπορείς να ξεκουραστείς ή να κάνεις κάτι διαφορετικό προκειμένου να ξεφύγεις.

4: Αποδοχή

Μπορεί να έχεις βιώσει κάποιες καταστάσεις στη ζωή σου, οι οποίες είναι δύσκολο να ξεχαστούν και να απελευθερωθούν. Ωστόσο, αν τα δεχτείς όπως είναι, θα μπορείς να τα ξεπεράσεις και να προχωρήσεις στη ζωή σου. Η αποδοχή των πράξεων θα σου επιτρέψει να βρεις τη λύση, αλλιώς δεν θα μπορέσεις να τα ξεπεράσεις.

5: Αντιμετώπισε τον φόβο της αποτυχίας όταν κάνεις κάτι νέο

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για πρώτη φορά. Αν δεν τα κάνεις μόνο και μόνο λόγω του φόβου της αποτυχίας, δεν θα πετύχεις ποτέ. Ως εκ τούτου, πρέπει να προσπαθήσεις να αντιμετωπίσεις τον φόβο της αποτυχίας. Οι σοφότεροι άνθρωποι λένε ότι δεν υπάρχει επιτυχία αν δεν υπάρχει αποτυχία, πράγμα που σημαίνει ότι η αποτυχία είναι μέρος της ζωής σου και η αποδοχή της θα σε βοηθήσει να οικοδομήσεις μια ισχυρή προσωπικότητα.

Από τον/την Origen Team

Η Origen είναι μια φοιτητική – νεανική ομάδα από την Θεσσαλονίκη, η οποία δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2016. Αποστολή μας είναι να δημιουργούμε έμπνευση.

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *