Κατηγορίες
Blog Get Inspired

MKO: Η συμμετοχή σου σε ένα όραμα

Μη κυβερνητικοί οργανισμοί: Τι είναι, πως λειτουργούν και λόγοι για να συμμετέχεις.
Έχεις αναρωτηθεί τι είναι αυτό που παρόλο το κακό στον κόσμο δίνει την ανάσα μιας ελπίδας και αισιοδοξίας; Έχεις αναρωτηθεί τι σημαίνει ανιδιοτελής προσφορά και εθελοντισμός; Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν την απάντηση στα δύο αυτά ερωτήματα στο πρόσωπο των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών ή όπως είναι ευρέως γνωστές ως ΜΚΟ.

Όπως εύλογα καταλαβαίνεις ένας μη κυβερνητικός οργανισμός είναι ένας οργανισμός που λειτουργεί ανεξάρτητα από την κυβέρνηση της εκάστοτε χώρας συνήθως με ιδιωτική πρωτοβουλία. Στόχος των μη κυβερνητικών οργανισμών (ΜΚΟ) είναι να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο σε περιοχές του πλανήτη που πλήττονται από συνεχείς πολέμους, φυσικές καταστροφές αλλά και έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης. Σαφώς δραστηριοποιούνται και σε τομείς όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η προώθηση των συμφερόντων των φτωχών αλλά και γενικότερα σε ότι συμβάλλει στην κοινωνική πρόοδο και ανάπτυξη. Έκδηλος σκοπός των Μ.Κ.Ο. είναι προφανώς και η εξάλειψη φαινομένων κοινωνικής παθογένειας όπως η φτώχεια, η βία, ο ρατσισμός και η προστασία του περιβάλλοντος.

Για τη διασφάλιση της αφιλοκερδούς προσφοράς των οργανισμών αυτών όμως αλλά και της συνέχειας τους μέσα στο χρόνο σημαντική θεωρείται η αδιάκοπη  συνδρομή των εθελοντών, ανθρώπων δηλαδή που επιθυμούν να εργαστούν αφιλοκερδώς με σκοπό να συμβάλλουν στην άμβλυνση του ανθρώπινου πόνου και στην εξάλειψη της κοινωνικής παθογένειας. Για αυτό λοιπόν και εσύ μπορείς να λάβεις δράση συμμετέχοντας σε τέτοιες οργανώσεις “βάζοντας το δικό σου λιθαράκι” για την επίτευξη του τεράστιου αυτού σκοπού και αν ακόμα δεν βρίσκεις ούτε έναν  λόγο να το κάνεις εδώ θα βρεις τρείς:

  • Σκέψου την ηθική και ψυχική ικανοποίηση που θα νιώσεις προσφέροντας ανιδιοτελώς νιώθοντας ότι εργάζεσαι για κάτι μεγάλο και σημαντικό.
  • Οι ΜΚΟ είναι δομημένες πάνω σε ένα διεθνές υπόβαθρο. Αναλογίσου λοιπόν το γεγονός ότι θα έχεις την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με άλλες κουλτούρες γνωρίζοντας συνεχώς νέους ανθρώπους συμβάλλοντας παράλληλα στην εξάλειψη των πιθανών προκαταλήψεων σου προωθώντας την ανεκτικότητα.
  • Μέσω εμπειριών σαν αυτή αναμφίβολα ενισχύονται οι καλές πλευρές του χαρακτήρα και διαμορφώνεις ένα καλύτερο πρόσωπο. Με λίγα λόγια “βρίσκεις τον εαυτό σου” χτίζοντας παράλληλα το βιογραφικό σου.

Οι ΜΚΟ αποτελούν έναν βασικό πυλώνα κοινωνικής  και διεθνούς προόδου χτίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Εσύ θέλεις να λείπεις από όλο αυτό;  Φυσικά και όχι. Για αυτό take action και δραστηριοποιήσου σαν ένα ενεργό μέλος της κοινωνίας!

 

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *