Κατηγορίες
Blog Thoughts

Κλιματική αλλαγή: Οι νέοι ως ελπίδα

Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και πως οι νέοι μπορούν να συμβάλλουν στον περιορισμό του.
Η κοινωνική πραγματικότητα όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια θέλει την κλιματική αλλαγή να έχει γίνει ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας μας. Η επιστημονική κοινότητα κάνει λόγο για τη σταδιακά αυξανόμενη με ανησυχητικούς ρυθμούς θερμοκρασία του πλανήτη και για έναν πλανήτη που θα μεταβάλλεται προς το χειρότερο μέσα στα επόμενα χρόνια.

Φυσικά το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την καταστροφή αυτή δεν θα μπορούσε να το φέρει κανείς άλλος πέρα από τον άνθρωπο, ο οποίος με την αλόγιστη εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου επιδεινώνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το οποίο με τη σειρά του συντελεί στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Η υπερθέρμανση θα έχει ως αποτέλεσμα την τήξη των πάγων και κατ’ επέκταση την αύξηση της στάθμης της θάλασσας, πλημμύρες, αυξημένο κίνδυνο δασικών πυρκαγιών, ξηρασίες και μείωση των διαθέσιμων υδατικών πόρων. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι κυβερνήσεις διεθνώς επιδεικνύουν πλήρη και αναίσχυντη αδιαφορία.

 

Τι μπορείς να κάνεις όμως εσύ για αυτό;

Οι τρόποι με τους οποίους ένας νέος άνθρωπος μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του φαινομένου σίγουρα είναι πολλοί:

  • Ενημερώσου! Οι πληροφορίες που βρήκες σε αυτό το άρθρο αναφορικά με το θέμα είναι ελάχιστες σε σχέση με την αφθονία πληροφοριών που μπορείς να βρεις στο Google. Με την καλύτερη ενημέρωση σου θα ακολουθήσει και η δραστηριοποίηση που είναι σίγουρα και το ζητούμενο.
  • Γίνε εθελοντής σε αναδασώσεις και δεντροφυτείες. Πέρα από τα οφέλη που θα έχεις εσύ ως εθελοντής η αύξηση του πρασίνου σε μια αστική περιοχή λειτουργεί ως καταβόθρα αερίων του θερμοκηπίου και σίγουρα κάνει τις πόλεις πιο όμορφες και φιλικές.

  • Εξοικονόμησε ενέργεια. Χρησιμοποίησε όσο μπορείς τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μη σπαταλάς άσκοπα νερό και μην αφήνεις ανοιχτές λάμπες σε δωμάτια που δεν βρίσκεσαι (στερεότυπα και συνηθισμένα αλλά πολύ σημαντικά).
  • Δήλωσε συμμετοχή σε συνέδρια νέων που συζητούν, προσπαθούν να βρουν λύση και λαμβάνουν δράση για περιβαλλοντικά ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή.

Ο πλανήτης συνεχώς πλήττεται από την ασυνειδησία των κατοίκων του, ωστόσο διαχρονικά οι νέοι αποτελούν την τελευταία εκείνη ελπίδα που φέρνει την αλλαγή και δίνει μια ανάσα αισιοδοξίας και ευοίωνης προοπτικής. Για αυτό ενημερώσου και don’t forget to take action!

 

 

 

 

 

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *