Κατηγορίες
Blog

Κλασσική μουσική: Πώς συνδέεται με την παραγωγικότητα;

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι από τον κοινωνικό σου περίγυρο προτείνουν να εντάξεις την κλασσική μουσική στη ζωή σου; Πιθανώς να μην κυμαίνεται στο μήκος κύματος των μουσικών σου επιλογών. Παρ’ όλα αυτά, δες γιατί πρέπει να παραμερίσεις την πιθανή αντιπάθεια σου και να δεις την κλασσική μουσική με συμπάθεια.

Η κοινή γνώμη είναι διχασμένη. Όταν πρόκειται για κλασσική μουσική, ή θα είναι η ερωμένη σου ή ο χειρότερος εχθρός σου. Ίσως οφείλεται στην συνήθεια μας οι μελωδίες να συνοδεύονται από στίχους. Ίσως αυτό να είναι το παράδοξο με την κλασσική μουσική και να φαίνεται <<βαρετή >> εκ πρώτης όψεως.

Βέβαια, όσο τα χρόνια περνάνε και αναγνωρίζεται η αξία της, τόσο πιο δημοφιλείς γίνονται πιθανές επανεκτελέσεις διάσημων κομματιών. Οι επιλογές για λίστες κλασσικής μουσικής που προσφέρονται να σε συνοδέψουν με ένα απλό πάτημα πλήκτρου είναι άπειρες πλέον.

Τι είναι όμως αυτό που ισχυρίζονται οι φανατικοί υποστηρικτές της;

Ενισχύει την μνήμη

Πρόσφατες ιατρικές μελέτες έδειξαν ότι η μουσική του Μότσαρτ, όχι μόνο μας χαλαρώνει αλλά ενισχύει και την μνήμη. Τι πιο εύχρηστο όταν πρόκειται να ξοδέψεις μια ολόκληρη μέρα δουλεύοντας ή διαβάζοντας;

Θέτει σε αρμονία τον πνευματικό μας κόσμο

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι το πνεύμα μας αποτελείται από πολλές λειτουργίες όπως εκείνες της συγκέντρωσης, της μνήμης, της σκέψης και πολλές άλλες. Με κάποιο τρόπο που μάλλον μαγικό θα τον χαρακτηρίζαμε, η αρμονία της κλασσικής μουσικής τα τοποθετεί όλα σε ισορροπία και ταυτόχρονα διώχνει το στρες.

Διεγείρει την δημιουργικότητα

Βρισκόμενοι σε πλήρη αρμονία και μη επηρεασμένοι από τον έξω κόσμο είναι εμφανώς πιο εύκολο να πραγματοποιήσετε κατάδυση στο βάθος του εγκεφάλου σαν και να βρείτε όλες εκείνες τις ιδέες που μπορούν να αποδειχθούν θησαυρός.

Μας κάνει ευτυχισμένους

Η κλασσική μουσική όπως φαίνεται δεν αποτελεί μόνο εξαιρετική τροφή για το πνεύμα, αλλά και για την ψυχή. Μας απομακρύνει από τα προβλήματα της καθημερινότητας, μας χαλαρώνει και εν τέλει προκαλεί έκκριση ορμονών που είναι υπεύθυνες για την ευτυχία. Ποιος δεν θα ήθελε να χαμογελάει περισσότερο άλλωστε;

Εσύ ακόμη το σκέφτεσαι; Αναζήτησε τον συνθέτη εκείνο που νιώθεις ότι σου ταιριάζει περισσότερο και άφησε τον να σου κάνει συντροφιά.

Από τον/την Θεοδώρα Ντουντουλάκη

Με χαρακτηρίζουν ρομαντική. Ρομαντική ματιά στον κόσμο είπαν. Ίσως..Εγώ απλά δεν μπορώ να πάρω τα μάτια μου από την ομορφιά του κόσμου αυτού όσο κι αν με απογοητεύει. Γράφω για να μοιραστώ την ομορφιά αυτή και ενδεχομένως να χαρίσω έμπνευση!

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *