Κατηγορίες
Blog Get Inspired

Γιατί τα ταξίδια είναι επένδυση ζωής;

Τα ταξίδια αποτελούν την σημαντικότερη επένδυση ζωής αφού χαρίζουν ωραίες αναμνήσεις που μας συνοδεύουν για πάντα.


«Το ταξίδι είναι το μόνο πράγμα, που ξοδεύοντας χρήματα, θα σας κάνει πιο πλούσιους»
Ανώνυμος

Ο πλούτος που προσφέρουν τα ταξίδια βέβαια είναι διαφορετικός, ωστόσο το παραπάνω απόφθεγμα είναι πέρα για πέρα αληθινό. Όταν λέμε ότι τα ταξίδια είναι επένδυση ζωής δεν θα υπερβάλλουμε καθόλου αν ισχυριστούμε ότι όσα περισσότερα ξοδεύουμε τόσο πιο πλούσιοι γινόμαστε. Γινόμαστε πιο πλούσιοι σε εμπειρίες, γνώσεις και γνωριμίες ενώ παράλληλα χτίζουμε μια ολόκληρη κοσμοθεωρία. Κάθε μέρα αγοράζουμε πράγματα που πολλές φορές δεν μας είναι καν χρήσιμα μόνο και μόνο λόγω των πλασματικών αναγκών μας. Τι θα γίνει αν “επενδύουμε” περισσότερο σε ταξίδια;

Επενδύουμε στην προσωπική μας ανάπτυξη

Τι σημαίνει ότι με τα ταξίδια επενδύουμε στην προσωπική μας ανάπτυξη; Σημαίνει ότι εκεί που πηγαίνουμε αποκτούμε γνώσεις και εμπειρίες που αποτελούν πλέον κομμάτι μας. Εγκαταλείπουμε τις ανέσεις του σπιτιού μας για να μάθουμε κάποια στιγμή να αντιμετωπίζουμε τις περιστάσεις με έναν καλύτερο τρόπο. Να γνωρίσουμε νέες καταστάσεις και να δοκιμάσουμε τις δυνατότητες μας εφόσον καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις και να οργανωθούμε. Όλα αυτά σημαίνουν ότι βελτιωνόμαστε μέσω των γνώσεων και του τρόπου που αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο.

Αναμνήσεις

Στα ταξίδια έχουμε την ευκαιρία να δημιουργούμε αξέχαστες αναμνήσεις με φίλους. Ξεχωριστές αναμνήσεις που κι αυτές θα γίνουν κομμάτι μας. Αναμφίβολα οι αναμνήσεις είναι μάλλον η καλύτερη επένδυση ζωής γιατί μένουν πάντα εκεί ακόμα και αν εμείς σταματάμε να ταξιδεύουμε. Είναι πάντα εκεί για να μας υπενθυμίζουν ότι στο παρελθόν περάσαμε κάποιες ωραίες στιγμές νιώθοντας πραγματικά ελεύθεροι. Εξάλλου οι αναμνήσεις αξίζουν πολύ περισσότερο από τα υλικά αγαθά που είναι πρόσκαιρα και στα οποία σπαταλάμε τόσα λεφτά χωρίς λόγο.

Γινόμαστε ευτυχισμένοι

Στα ταξίδια βρίσκουμε την ψυχική υγεία και ηρεμία μας. Αρχίζουμε σιγά-σιγά να συνειδητοποιούμε το ποιοι είμαστε και ίσως βρίσκουμε τον εαυτό μας. Αντιλαμβανόμαστε πόσο μικροί είμαστε μέσα σε αυτόν τον τεράστιο κόσμο αλλά και το πόσα μπορούμε να καταφέρουμε παρόλα αυτά. Εξερευνούμε νέα στοιχεία της προσωπικότητας μας και δοκιμάζουμε συνεχώς νέα πράγματα λαμβάνοντας συνεπώς και καινούργια συναισθήματα.

Αν δεν έχεις ποιο μεταφορικό μέσο σου αρέσει περισσότερο να χρησιμοποιείς τσέκαρε αυτό.

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *