Κατηγορίες
Blog

Γιατί είναι καθήκον μας να κάνουμε ανακύκλωση

Είναι υπόθεση και καθήκον όλων να προσπαθούν μέσω της ανακύκλωσης να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η σύγχρονη καταναλωτική κοινωνία, που παράγει συνεχώς νέα προϊόντα, έχει δημιουργήσει ένα πολύ σημαντικό περιβαλλοντικό πρόβλημα. Η συνεχόμενη αύξηση της παραγωγής σε συνδυασμό με την φύση των συσκευασιών (πλαστικό, χαρτί) δημιουργεί τόνους αναξιοποίητων απορριμμάτων. Αυτά τα «απορρίμματα» λόγω της έλλειψης γνώσεων για την ανακύκλωση καταλήγουν στην χωματερή. Τίθεται, επομένως, η ανάγκη να αναρωτηθούμε για ποιους λόγους είναι καθήκον μας να κάνουμε ανακύκλωση;  

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων

Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σε αυτόν τον πλανήτη οφείλουμε να προστατεύουμε όσο μπορούμε το φυσικό του περιβάλλον. Αυτό όμως δεν γίνεται με την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση ενός μόνο ανθρώπου. Αντίθετα, χρειάζεται να καταλάβουμε συλλογικά πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε το περιβάλλον που ζούμε με απλές πράξεις όπως η σωστή ανακύκλωση. Επομένως, κρίνεται απαραίτητη η μαζική κινητοποίηση με σκοπό την αύξηση της ανακύκλωσης επειδή είναι μια υπόθεση που αφορά την κοινωνία στο σύνολο της.

Σωστή ανακύκλωση

Η ανακύκλωση προάγει τον πολιτισμό και η κοινωνία προοδεύει

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ένδειξη πολιτισμού. Το να μπορεί μια κοινωνία να αξιοποιεί κατά τέτοιο τρόπο τα απορρίμματα της σημαίνει πως η τεχνολογία και ο πολιτισμός της εξελίσσονται συνεχώς.Επιπλέον, ένα καθαρό φυσικό περιβάλλον σίγουρα βοηθά την κοινωνία να προοδεύσει εφόσον εξασφαλίζει την υγεία και την ευημερία της ζωής των κατοίκων θέτοντας παράλληλα στόχους αειφόρου ανάπτυξης.

Reuse reduse

Βέβαια κατά πόσο μπορείς να μιλήσεις για ανακύκλωση και προστασία του περιβάλλοντος σε έναν λαό που σε πολλά σημεία της χώρας του η κατάσταση είναι όπως στην παρακάτω φωτογραφία είναι ένα άλλο θέμα.

Ρύπανση

Από τον/την Άγγελος Κρεμέτης

Σπουδάζω στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Μου αρέσει πολύ η Ροκ μουσική ενώ λατρεύω να διαβάζω λογοτεχνία και ποίηση και να βλέπω ταινίες. Όνειρο μου να κάνω όσα περισσότερα ταξίδια μπορώ για να δω και να μάθω όσα περισσότερα πράγματα γίνεται.

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *