Κατηγορίες
Blog Events & Δράσεις

Finance Club UoM : 2oς διαγωνισμός Trading

Ο δεύτερος διαγωνισμός Traders Trophy Challenge από το Finance Club UoM, είναι γεγονός! Είσαι έτοιμος να ζήσεις μια προσομοίωση των πραγματικών χρηματιστηριακών συναλλαγών;

Αν δεν γνωρίζεις για το Finance Trade Club, ήρθε η ώρα να το μάθεις! Πρόκειται για έναν φοιτητικό οργανισμό με στόχο και όραμα να συνδέσει τους φοιτητές με τη σύγχρονη χρηματοοικονομική επιστήμη και την αγορά εργασίας. Ιδρύθηκε το 2015 ,από φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με κύριο σκοπό την γεφύρωση του χάσματος μεταξύ αγοράς εργασίας και ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και την προώθηση της χρηματοοικονομικής επιστήμης.

Με αριθμό μελών να φτάνει τα 240 άτομα , ανάμεσα σε πολλές άλλες δράσεις, πραγματοποιεί επισκέψεις σε εταιρίες και φορείς του χώρου ενώ διοργανώνει workshops και ημερίδες. Η μεγαλύτερη από αυτές τις ημερίδες ήταν το διήμερο συνέδριο με θέμα: Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός.

O 2ος διαγωνισμός Trading…

Πρόκειται για μια προσομοίωση πραγματικών χρηματιστηριακών συναλλαγών στο χρηματιστήριο (ένα εκπαιδευτικό game), όπου το κάθε άτομο ξεχωριστά θα διαγωνισθεί και θα προσπαθήσει να πετύχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση. Κοινός στόχος η κορυφή της κατάταξης και η απόκτηση των επάθλων.

Πότε;

θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23 Μαρτίου 2020 και 26 Απριλίου 2020, και θα χωρίζεται σε δύο μέρη ως εξής :

1) Tον γύρο εξοικείωσης με την πλατφόρμα (training-practice) που θα διεξαχθεί από τις 23/03/2020 έως και τις 27/03/2020

2) το διάστημα του trading, που θα διεξαχθεί από τις 30/03/2020-26/04/2020. Εκεί,τυχόν πράξεις και αποδόσεις που προέκυψαν από τον γύρο εξοικείωσης θα έχουν μηδενιστεί. Έτσι, ο συμμετέχων θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει επενδυτικές στρατηγικές , χωρίς αυτό να επηρεάσει τον δεύτερο γύρο.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μέσω της εμπορικής πλατφόρμας markets. Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν με 100.000€ και θα μπορούν να ανταλλάσσουν οποιοδήποτε χρηματιστηριακό προϊόν επιθυμούν. Μπορούν να συμμετέχουν προπτυχιακοί φοιτητές όλων των πανεπιστημίων της χώρας.

Το Finance Club UoM είναι έτοιμο να σου χαρίσει μια μοναδική εμπειρία! Εσύ είσαι;

Περισσότερες πληροφορίες για το Finance Club UoM μπορείς να βρεις εδώ καθώς και εδώ.

Από τον/την Ελένη Καρανικολάου

Φοιτήτρια Ψυχολογίας ΑΠΘ. Λατρεύω τα βιβλία, τα ταξίδια , τα ηλιοβασιλέματα και επιμένω να πιστεύω στο "καλό" . Στόχος μου είναι να συμβάλλω με τον τρόπο μου στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *