Κατηγορίες
Blog Personal Development

Ευγνωμοσύνη: Τα οφέλη του να λες ευχαριστώ.

Η ευγνωμοσύνη είναι αρετή. Μια άσκηση ευγνωμοσύνης καθημερινά μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τον κόσμο αλλά και τη διάθεσή σου !

Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που δεν είναι και πολύ ευχαριστημένοι με τη ζωή τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αισθάνονται μια μιζέρια και δυστυχία. Από την άλλη μεριά, κάποιοι έχουν ανακαλύψει την ευγνωμοσύνη και ζούνε ευτυχισμένοι και χαρούμενοι.

Η άσκηση ευγνωμοσύνης είναι μια άσκηση που μπορεί να βοηθήσει το άτομο να ανακαλύψει πολλές πτυχές της προσωπικότητάς του. Μπορεί να γίνει με πολλούς και διάφορους τρόπους. Κάποιοι από αυτούς είναι να γράφεις σε ένα ημερολόγιο για τα τρία πράγματα που ήσουν ευγνώμον να απολαύσεις μέσα στην ημέρα σου. Άλλο ένα παράδειγμα είναι να γράψεις ένα ευχαριστήριο γράμμα σε κάποιον που δεν μπόρεσες να τον ευχαριστήσεις και να μιλήσετε από κοντά για το γράμμα που του έγραψες. Ακόμη και μέσα στην ημέρα σου μπορείς να λες ευχαριστώ στους γύρω σου όταν κάποιος κράτησε την πόρτα του ασανσερ για παράδειγμα.

Για να δούμε τι μπορούμε να κερδίσουμε μέσω της ευγνωμοσύνης.

Μείωση της κατάθλιψης

Σύμφωνα με έρευνες που είχαν διεξαχθεί το 2005 ανέφεραν πως παρατηρούσαν τη συμπεριφορά των ατόμων πριν και μετά την έρευνα. Παρατήρησαν πως τα άτομα που φαινόταν πιο θλιμμένα άρχισα να πηγάζουν περισσότερη λάμψη και ζωντάνια. Η άσκηση ευγνωμοσύνης είχε αποτελέσματα από την πρώτη εβδομάδα καθημερινής άσκησης.

Ανάπτυξη των θετικών σκέψεων

Και αφού έχει φύγει όλη αυτή η αρνητικότητα από μέσα σου έρχεται η στιγμή που σκέφτεσαι πιο θετικά. Απολαμβάνεις στο έπακρο κάθε σου στιγμή και ο ενθουσιασμός σου βρίσκεται σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα σε σχέση με παλιά. Έχεις πάρα πολύ ενέργεια και αισθάνεσαι πως μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.

Πετυχαίνεις τους στόχους σου

Ένας θετικός άνθρωπος μπορεί να καταφέρει οποιονδήποτε στόχο βάλει στο μυαλό του. Γι’ αυτό ακόμη ένα αποτέλεσμα της έρευνας για την άσκηση ευγνωμοσύνης ήταν πως τα άτομα πετύχαιναν τους στόχους τους. Ζώντας σε ένα τόσο θετικό και χαρούμενο περιβάλλον επόμενο είναι να θέλεις να δοκιμάσεις καινούργια πράγματα ή να δώσεις το εκατό τοις εκατό του εαυτού σου.

Αυτά ήταν κάποια από τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η καθημερινή άσκηση ευγνωμοσύνης. Όμως τα οφέλη μιας τέτοιας άσκησης είναι πάρα πολλά από το να γίνει το άτομο πιο αποφασιστικό και καλοσυνάτο μέχρι να ξεκινήσει να τρώει πιο υγιεινά και να επισκεπτεται το γυμναστήριο.

Αν θέλεις να συνδυάσεις την γυμναστική με την παραγωγικότητα κάνε ένα κλικ εδώ

Λένε πως η άσκηση ευγνωμοσύνης είναι κλειδί για την ευτυχία. Τι λές να σου βγάλω αντικλείδι ;

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *