Κατηγορίες
Blog Personal Development

Έμπνευση: 3 ταινίες που θα αλλάξουν τη ζωή σου !

Η έμπνευση και τα κίνητρα μπορούν να βρεθούν παντού γύρω μας. Μια πηγή έμπνευσης είναι και οι ταινίες.

Συχνά ψάχνουμε να βρούμε έμπνευση για να κάνουμε κάτι διαφορετικό στη ζωή μας. Ίσως, θεωρούμε πως η ζωή μας έχει ρουτινιάσει και θέλουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα που έχουμε ως τώρα.

Μετά από μια κουραστική μέρα ή κατα τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μπορούμε να χαλαρώσουμε βλέποντας μια ταινία. Αλλά όχι μια οποιαδήποτε ταινία. Μια ταινία η οποία θα μας κρατήσει το ενδιαφέρον και συνάμα θα μας δώσει την έμπνευση που χρειαζόμαστε.

Οπότε πάμε να δούμε τις 3 ταινίες που θα μας δώσουν έμπνευση και κίνητρο για να αλλάξουμε.

Μια σχέση στοργής

Ένα 17χρονο ορφανό παιδί το σκάει από το σχολείο του ένα βράδυ. Ξαφνικά στο δρόμο τον βρίσκουν οι γονείς του φίλου και τον βοηθάνε. Το αγόρι αρχίζει να περνάει αρκετό χρόνο με την οικογένεια αυτή ώσπου τον υιοθετούν. Έχει ένα μεγάλο ταλέντο στο ποδόσφαιρο. Οι θετοί του πλέον γονείς κάνουν τα πάντα για το καλό του παιδιού τους καθώς οι βαθμοί του δεν τον ευνοούν να σπουδάσει. Εν τέλει παρά όλες τις δυσκολίες ο έφηβος μπαίνει στο πανεπιστήμιο και κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.

Μιας και αναφερόμαστε στα ταλέντα μπορείς να ανακαλύψεις τα ταλέντα σου κάνοντας ένα κλικ εδώ.

Χωρίς αντάλλαγμα

Ένα δωδεκάχρονο αγόρι, η μητέρα του, ο δάσκαλός του. Τρεις απλοί άνθρωποι προσπαθούν να ξεπεράσουν τις αβεβαιότητες και τις ανασφάλειες που τους δημιούργησε η ατυχία τους. Ενώνουν την αισιοδοξία τους για ν’ αλλάξουν τη συμπεριφορά των άλλων παρακινώντας τους να μεταδώσουν παραπέρα την καλοτυχία τους. Για όσους επιμένουν να αντιστέκονται στον κυνισμό της εποχής μας, ίσως το κλειδί να βρίσκεται στη διάχυση θετικής ενέργειας στον άμεσο περίγυρό τους. Μια ιστορία για το σήμερα και το αύριο, που ξεχωρίζει για την πρωτοτυπία της, την έμπνευση της, αλλά και την τρυφερότητά της.

Το κυνήγι της ευτυχίας

Ο Κρις Γκάρντνερ είναι ένας οικογενειάρχης που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα σε πολύ αντίξοες συνθήκες. Παρά τις θαρραλέες προσπάθειές του να κρατήσει την οικογένεια του ενωμένη ο Κρις χάνει τη δουλειά του και τους κάνουν έξωση από το διαμέρισμα που ζει με το γιο του. Οι δυο τους θα βρεθούν στο Σαν Φρανσίσκο, αναγκασμένοι να ζουν από εδώ κι από εκεί, κυριολεκτικά στον δρόμο. Οπλισμένος με απίστευτη υπομονή και θέληση, όμως, ο Γκάρντνερ θα αναδειχτεί στην ιεραρχία και θα διαβεί δρόμους που δεν είχε φανταστεί ποτέ ότι θα μπορούσε να περπατήσει.

Καθεμία από αυτές τις ιστορίες δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι πρωταγωνιστές κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της ζωής τους. Κάποιες από αυτές τις ταινίες βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα. Οπότε, εαν μπορεί έστω και ένας να αλλάξει την “τύχη” του, μπορούμε ΌΛΟΙ.

Από τον/την Μυρτώ Μελισσίδη

Σπουδάζω Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Λατρεύω τη μουσική και την ηθοποιία. Μου αρέσει να εμπνέομαι και να εμπνέω. Ευτυχία για μένα είναι να κάνω τους ανθρώπους γύρω μου να γελάνε.

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *