Κατηγορίες
Blog Career

Elevator pitch: Δημιούργησε ένα τώρα!

Ψάχνεις την δουλειά των ονείρων σου στέλνοντας συνεχώς βιογραφικά. Τι συμβαίνει όμως όταν η ευκαιρία σου δοθεί τυχαία και πρέπει να την εκμεταλλευτείς; Δημιούργησε ένα elevator pitch πριν να είναι αργά.

Στη σύγχρονη εποχή η εύρεση εργασίας είναι περίπλοκη. Ιδιαίτερα αν οι προσδοκίες και απαιτήσεις σου είναι υψηλές. Καταβάλλεις μεγάλη προσπάθεια αποστέλλοντας βιογραφικά σε δεκάδες ευκαιρίες χωρίς όμως κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Εφόσον σιγουρευτείς ότι το βιογραφικό σου σημείωμα πληρεί τα κριτήρια, δοκίμασε κι εναλλακτικές μεθόδους.

Ευτυχώς ο κόσμος σήμερα είναι ενοποιημένος. Ψηφιακά και μη. Η ανθρώπινη επαφή είναι εύκολη πλέον μέσω σεμιναρίων, ημερίδων και εκδηλώσεων. Οι περιστάσεις αυτές είναι οι κατάλληλες και οι συνθήκες ιδανικές για να προσεγγίσεις τον μελλοντικό εργοδότη σου.

Τι χρειάζεσαι μόνο; Ένα elevator pitch! Το σενάριο είναι απλό. Τρέχεις να διεκπεραιώσεις τις τυπικές καθημερινές σου υποχρεώσεις. Συμβαίνει, όμως, κάτι απρόσμενο. Συναντάς στο ασανσέρ τυχαία τον Πρόεδρο, Υπεύθυνο ανθρωπίνου δυναμικού ή απλά κάποιον Υπεύθυνο προϊόντος της εταιρίας εκείνης που ονειρεύεσαι από μικρός να εργασθείς.

1. Συστήσου

Μην ξεχάσεις να πεις ποιος είσαι. Γνωριμία χωρίς το ονοματεπώνυμο σου δεν έχει κανένα νόημα. Μην ξεχνάς βέβαια ότι δεν είμαστε μόνο το όνομα μας αλλά και η γενικότερη στάση, συμπεριφορά και αύρα μας.

Ο εαυτός μας έχει και μια επαγγελματική εκδοχή που μας καθορίζει. Εάν έχεις την ευκαιρία φανέρωσε και αυτή σου την πλευρά και πες με τι ασχολείσαι αυτή την περίοδο.

2. Πες τι θέλεις

Προφανώς και σε ενδιαφέρει μια άλλη θέση εργασίας στον κλάδο γενικότερα ή και συγκεκριμένα σε κάποιον τομέα της επιχείρησης του ανθρώπου που έχεις απέναντι σου. Μην διστάσεις να το εκφράσεις και να ζητήσεις ευγενικά πληροφορίες.

3. Βρες ένα call to action

Να θυμάσαι ότι ακόμη κι αν τα πήγες καλά, πιθανότατα είσαι μια από τις δεκάδες τυχαίες συναντήσεις που προσπαθούν να κάνουν την ευχή τους πραγματικότητα. Βρες ένα call to action. Μην διστάσεις να δώσεις κάποια επαγγελματική κάρτα είτε κάποια συνάντηση.

Παρ’ όλα αυτά, φρόντισε και το προφίλ επικοινωνίας που θα δώσεις για παράδειγμα στο LinkedIn να είναι δομημένο σωστά. Δες πώς εδώ.

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *