Κατηγορίες
Blog Events & Δράσεις

Παράκτιος καθαρισμός στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης

Σας καλούμε όλους στον παράκτιο καθαρισμό! Στις 19 Μαΐου και ώρα 10:30 π.μ. σε περιμένουμε στην παραλία του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης με σκοπό να απομακρύνουμε τα υδάτινα απορρίμματα.

Στο πλαίσιο των δράσεων σχετικά με τη μείωση των υδάτινων απορριμμάτων, η Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea πραγματοποιεί την εκστρατεία #zeroplastic. Η εκστρατεία περιλαμβάνει τη διεξαγωγή δράσεων παράκτιου καθαρισμού σε επιλεγμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπου επιβαρύνονται από τη ρύπανση από πλαστικά.

Στόχος του #zeroplastic αποτελεί η ενημέρωση του κοινού για τις συνέπειες των πλαστικών απορριμμάτων και των μικροπλαστικών στα θαλάσσια οικοσυστήματα και τον άνθρωπο. Επιπλέον καθίσταται σημαντική η ευαισθητοποίησή του για την υιοθέτηση πρακτικών μείωσης των πλαστικών απορριμμάτων και των προϊόντων που περιέχουν μικροπλαστικά.

H iSea αποτελείται από μία ομάδα νέων και έμπειρων ανθρώπων
στην έρευνα και την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Λειτουργεί με βασικούς πυλώνες δράσεις την αλιεία, τα ξενικά είδη, τη σχέση του ανθρώπου με τα υδάτινα οικοσυστήματα και τα υδάτινα απορρίμματα.

Περισσότερα για τους σκοπούς και τις δράσεις της iSea μπορείτε να βρείτε εδώ.

Στις 19 Μαΐου λοιπόν έχει προγραμματιστεί η υλοποίηση παράκτιου καθαρισμού στη παραλία που βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, που είναι εντός των προστατευόμενων περιοχών του Θερμαϊκού Κόλπου σε συνεργασία με την μηκερδοσκοπική οργάνωση ethelon.

Η δράση παράκτιου καθαρισμού θα συνοδεύεται από σύντομη περιβαλλοντική ενημέρωση των συμμετεχόντων από μέλη μας. Επιπλέον, καθώς στο πλαίσιο του προγράμματος γίνεται μία προσπάθεια να συμβάλλουμε άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα, θα γίνει καταγραφή των απορριμμάτων αυτών, ώστε τα δεδομένα να αξιοποιηθούν ερευνητικά.

Εμείς θα είμαστε εκεί για να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας! Εσύ;

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *