Κατηγορίες
Blog Career

Cover Letter: Τι είναι και τι πρέπει να προσέξεις

Σίγουρα κάποια στιγμή χρειάστηκε ή θα χρειαστεί να γράψεις και εσύ το δικό σου Cover letter για μια θέση εργασίας. Μάθε όλα τα tips που θα σε βοηθήσουν να το κάνεις σωστά.

Πριν ξεκινήσεις να μαθαίνεις τα μυστικά για ένα σωστό και “ελκυστικό” Cover letter πρέπει να ξέρεις τί είναι και ποιος είναι ο σκοπός του. Το Cover letter είναι μία συνοδευτική επιστολή που σου ζητείται να αποστείλεις μαζί με το βιογραφικό σου για να διεκδικήσεις μια θέση εργασίας. Στην ουσία δεν είναι άλλο από έναν τρόπο να περιγράψεις και να προωθήσεις τον εαυτό σου στον επικείμενο εργοδότη σου.

Αυτά που σίγουρα πρέπει να περιλαμβάνει κάθε Cover letter είναι ο επαγγελματικός τίτλος και το κομμάτι στο οποίο εξειδικεύεσαι. Φυσικά μην παραλείψεις να αναφέρεις τυχόν εμπειρία ή προϋπηρεσία στο αντικείμενο.

Τελευταίο και σημαντικότερο βήμα, είναι να αναφέρεις τους λόγους για τους οποίους θέλεις αλλά και αξίζεις την θέση αυτή. Είναι σημαντικό να πείσεις τον εργοδότη σου ότι υπερέχεις σε προσόντα ανάμεσα στους πολλούς υποψηφίους.

Ας δούμε τώρα τι είναι καλό να αποφύγεις σε ένα Cover Letter.

1.Επανάληψη του βιογραφικού σου

Είναι πολύ εύκολο να πέσεις σε αυτήν την παγίδα όπως πολλοί άλλοι. Απέφυγε να επαναλάβεις στο cover letter σου όσα έχεις αναφέρει ήδη στο βιογραφικό σου. Δεν έχει κανένα νόημα αφού ο εργοδότης σου θα τα έχει ήδη διαβάσει νωρίτερα. Υπάρχουν τόσα άλλα που μπορείς να αναφέρεις..!

2.Προσοχή στο ύφος

Το γεγονός ότι το Cover letter έχει προσωπικό ύφος δεν σημαίνει ότι μπορείς να το παρακάνεις με την οικειότητα. Φρόντισε να κάνεις σαφή τον επαγγελματισμό και την ωριμότητα σου τα οποία συνοδεύονται φυσικά και από αίσθηση του χιούμορ. Δες το σαν μία ευκαιρία να αποδείξεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες.

3. Αφιέρωσε χρόνο

Το 2016 παρατηρήθηκε ότι το 40% των υπεύθυνων για τις προσλήψεις σε μια εταιρία έδινε μεγαλύτερη προσοχή στις αιτήσεις που συνοδεύονταν από Cover letters. Μην θεωρήσεις επομένως ότι είναι κάτι ασήμαντο, αφιέρωσε αρκετό χρόνο και ενέργεια. Μην θεωρήσεις ότι η βιασύνη σου θα περάσει απαρατήρητη!

4. Προώθησε τον εαυτό σου

Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία που σου δίνεται και κάνε σωστό promote του εαυτού σου. Να αναφέρεις όλες τις δεξιότητες, τα δυνατά σου σημεία, τις εμπειρίες σου. Αν έχεις συστατικές επιστολές από προηγούμενους εργοδότες σου μην παραλείψεις να τις συμπεριλάβεις. Κάθε τι μπορεί να σε φέρει πιο κοντά στην πολυπόθητη θέση.

Αφού πλέον ξέρεις όλα τα μυστικά για το Cover letter σου, μάθε εδώ πώς να κάνεις σωστά το βιογραφικό σου !

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *