Κατηγορίες
Blog Career

7 απαραίτητα πράγματα σε μια συνέντευξη εργασίας + 5 πράγματα που πρέπει να αφήσεις πίσω

Μην εμφανιστείς με άδεια χέρια. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη λίστα για να βεβαιωθείς ότι γνωρίζεις τι να φέρεις σε μια συνέντευξη.

Τι να φέρετε σε μια συνέντευξη:

     1.Φάκελο

Επειδή θα φέρεις μαζί σου κάποια έγγραφα, το καλύτερο θα ήταν να έχεις ένα φάκελο όπου μπορείς να αποθηκεύσεις τα έγγραφα αυτά.

Αυτή η απλή πράξη δείχνει επίσης ότι είσαι οργανωμένος, μια δεξιότητα που πολλοί εργοδότες αναζητούν στους υποψηφίους.

     3.Αρκετά αντίγραφα του βιογραφικού σας

Πιθανότατα έχεις ήδη στείλει το βιογραφικό σου σημείωμα όταν υπέβαλλες αίτηση για την  θέση εργασίας, αλλά μην υποθέσεις ότι ο συνεντευκτής θα έχει στη διάθεσή του ένα αντίγραφο.

    3.Επαγγελματικές κάρτες

Παρόλο που το βιογραφικό σου σημείωμα θα πρέπει να περιλαμβάνει τα στοιχεία επικοινωνίας σου και οι επαγγελματικές κάρτες μπορεί να φαντάζουν παλαιάς σχολής, δεν βλάπτει να τις φέρεις μαζί σου. Είναι εύκολο να τις μεταφέρεις και ποτέ δεν ξέρεις αν κάποιος πρόκειται να σου ζητήσει μια.

    4.Δείγματα χαρτοφυλακίου / εργασίας

Αν βρίσκεσαι σε έναν δημιουργικό τομέα όπως η διαφήμιση, η δημοσιογραφία, η γραφιστική, η αρχιτεκτονική ή η μόδα – καλό είναι να φέρεις δείγματα της δουλειάς σου που μπορείς να δείξεις στον συνεντευκτή. Μπορείς επίσης να προτείνεις να στείλεις ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό σου ηλεκτρονικά αργότερα.

      5.Στυλό και σημειωματάριο

Το να κρατάς μερικές σημειώσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μπορεί να είναι ωφέλιμο. Δείχνει ότι ακούς ενεργά τον ερευνητή και συμμετέχεις στη συζήτηση, εξασφαλίζοντας επίσης ότι δεν θα ξεχάσεις τις σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τη θέση. Επιπλέον, μπορείς να ανατρέξεις στις σημειώσεις σου αργότερα, για να στείλεις στον συνεντευκτή ένα εξατομικευμένο ηλεκτρονικό μήνυμα ευχαριστίας.

Απλά βεβαιώσου ότι δεν γράφεις συνέχεια και δεν έχεις χάσει την επαφή με τα μάτια με τον συνεντευκτή.

      6.Ερωτήσεις

Για να δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι πραγματικά για τη θέση, καλό είναι να έχεις προετοιμάσει ερωτήσεις που να δείχνουν την κατανόηση των βασικών αξιών, των προκλήσεων και της κουλτούρας της εταιρείας.

      7.Χαμόγελο

Σίγουρα η καλή διάθεση και το χαμόγελο επιδρούν θετικά στην παρουσία σου.

 

Τι ΔΕΝ πρέπει να φέρετε σε μια συνέντευξη:

  1. Τσίχλα
  2. Τρόφιμα
  3. Αναψυκτικά
  4. Υπερβολικά κοσμήματα
  5. Γονείς/φίλους

Επίσης, βεβαιώσου ότι έχεις θέσει το τηλέφωνό σου στο αθόρυβο!

 

Ναι, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι να φέρεις στη συνέντευξη, αλλά μην ξεχνάς ότι αυτά που θα πεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης φυσικά θα έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο στο αν θα προχωρήσεις  ή όχι στην επόμενη φάση.

Από τον/την Origen Team

Η Origen είναι μια φοιτητική – νεανική ομάδα από την Θεσσαλονίκη, η οποία δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2016. Αποστολή μας είναι να δημιουργούμε έμπνευση.

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *