Κατηγορίες
Blog Career

5 τρόποι ανάπτυξης του προσωπικού σου brand

Το branding είναι κάτι περισσότερο από μια ιδέα, είναι η εντύπωση που δίνεις.

Δημιουργεί ένα μήνυμα γύρω από ένα πακέτο που δημιουργείς, σε διαχωρίζει από τους άλλους και σε κάνει μοναδικό. Εδώ είναι 5 τρόποι για να σε βοηθήσουν να το προσδιορίσεις και να δημιουργήσεις ένα εμπορικό σήμα γύρω από εσένα.

Το προσωπικό σου branding πρέπει να απαντά στα παρακάτω:

 

Ποιος είσαι;

Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό καλύτερα από εσένα. Θα πρέπει να γνωρίζεις τι αντιπροσωπεύεις και πώς θέλεις να παρουσιάζεται, καθώς είναι το κλειδί για την επιτυχία σου. Θα πρέπει να υπάρχει ένα σαφές μήνυμα που θα «μιλάει» για εσένα.

Ποια είναι η ιστορία σου;

Αυτό είναι που σε καθιστά μοναδικό. Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι, είναι σημαντική. Καμία από τις ιστορίες μας δεν είναι η ίδια και όλες έχουν γεγονότα που αξίζουν να ακουστούν και να μοιραστούν.

Γιατί η ιστορία σου είναι σχετική;

Η σχετικότητα είναι το κλειδί στο προσωπικό branding. Προσδιορίζει γιατί οι άνθρωποι πρέπει να θέλουν να μάθουν περισσότερα για το τι κάνεις και πώς το κάνεις. Ο αντίκτυπος της ιστορίας σου θα πρέπει να είναι η στιγμή σου. Τι το καθιστά προσωπικό και πώς περιγράφει το τι συμβαίνει στη ζωή σου αυτή τη στιγμή;

Ποιος είναι για τι;

Στις επιχειρήσεις, αυτό είναι η αγορά-στόχος σου. Να είσαι συγκεκριμένος ως προς τον τρόπο προσδιορισμού του ποιος είσαι, τι θέλεις και πως θα το πετύχεις.

 

Πώς μπορεί η ιστορία σου να βοηθήσει άλλους;

Τι έκανες για να ξεπεράσεις κάποια κατάσταση στο παρελθόν; Πώς τη διαχειρίστηκες; Εάν σε βοήθησε, τότε μπορεί να το κάνει και για κάποιον άλλον. Μη φοβάσαι να μοιραστείς τις νίκες, τους αγώνες, τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες σου. Αντικατοπτρίζουν το ποιος είσαι και τι θα γίνεις.

 

 

Αφού απάντησες σε αυτές τις ερωτήσεις με σαφήνεια, είσαι σε καλό δρόμο για να προωθήσεις της αξία σου. Ποτέ μην υποτιμάς την αξία σου. Αν κανείς δεν το εκτιμήσει, βεβαιώσου ότι το κάνεις εσύ. Ποτέ μην συμβιβαστείς επίσης. Στο τέλος, όσα περισσότερα κάνεις για να διαπρέψεις στη ζωή σου με γνώση, εμπειρία και εκπαίδευση, τόσο περισσότερο θα αισθάνεσαι ελεύθερος να είσαι όποιος θέλεις, με κάθε τρόπο.

Ξεκινήστε το 2018 σίγουροι, προετοιμασμένοι και έτοιμοι να χτίσετε το personal brand σας!

2 απαντησεις στο “5 τρόποι ανάπτυξης του προσωπικού σου brand”

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *