Κατηγορίες
Blog Events & Δράσεις

Χριστούγεννα σημαίνει αγάπη και προσφορά – #beingHumanAgain

Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης και της προσφοράς, όχι μόνο του φαγητού.

Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, μας δίνεται η ευκαιρία να νιώσουμε χαρούμενοι ή ευτυχισμένοι προσφέροντας στους άλλους. Ένα χαμόγελο στους συνανθρώπους μας, η προσφορά χρημάτων, ένα πιάτο φαγητού ή μια εθελοντική εργασία. Αυτά κάνουν όχι μόνο τους άλλους χαρούμενους αλλά και εμάς τους ίδιους! Νιώθουμε ότι προσφέρουμε στους γύρω μας και έχουμε βάλει ένα λιθαράκι για έναν καλύτερο κόσμο.

Όλες τις μέρες του χρόνου υπάρχουν άνθρωποι, που χρειάζονται βοήθειά. Καθώς όμως όλοι είναι πολύ απασχολημένοι με τις υποχρεώσεις και τα προβλήματά τους, μένουν στο περιθώριο. Ο κόσμος, τους προσπερνά χωρίς να τους κοιτάει στα μάτια, ίσως γιατί φοβάταιντρέπεται ή του δημιουργεί συναισθήματα που αποφεύγουν να τα αντιμετωπίσουν.

#beingHumanAgain

Σήμερα η ομάδα της Origen θα σας μιλήσει για μία πράξη που ξεκίνησε ως κάτι εσωτερικό. Κάτι που να μην δημοσιευόταν ποτέ. Όμως η αγωνία και ο ενθουσιασμός που δημιουργήθηκε και μόνο στη σκέψη ότι θα μπορούσε να βοηθήσει και να βάλει ένα μικρό λιθαράκι και η ίδια στη βελτίωση αυτού του κόσμου, ήταν η αιτία να προσπαθήσει για κάτι λίγο μεγαλύτερο που θα ξεπεράσει την ομάδα και θα βοηθήσει εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Κανείς δεν μπορεί να κάνει ουσιαστικά κάτι για να διορθώσει τα προβλήματα των συνανθρώπων μας. Υπάρχουν, όμως μερικές μικρές πράξεις καλής θέλησης, που δεν κοστίζουν και που θα δώσουν τεράστια χαρά σε όσους χρειάζονται φροντίδα. Και αυτή την περίοδο μια επιπλέον δόση αγάπης και καλοσύνης.

Αν όμως είσαι και εσύ από εκείνους που θέλουν να βοηθάνε και να προσπαθούν για το καλό, ακόμα και αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε, τότε μπορείς με τη δική σου μικρή συνεισφορά, να κάνεις έναν άνθρωπο χαρούμενο και να τον βοηθήσεις να πιστέψει ξανά στην ελπίδα!

Αν έχεις και εσύ ρούχα, κουβέρτες ή τρόφιμα (μαγειρεμένα) και θέλεις να βοηθήσεις, μπορείς! Μπες στη σελίδα μας στο facebook για να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες.  https://www.facebook.com/events/629516274131993/

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *