Κατηγορίες
Blog

TEDxUTHLarissa: Η παρακίνηση που έψαχνες

Είσαι ονειροπόλος; Έχεις σχέδια για το μέλλον και θες να τα πετύχεις; Επιθυμείς να προχωρήσεις τη ζωή σου ένα βήμα παραπέρα ώστε να τη βελτιώσεις; Η εκδήλωση της TED στη Λάρισα θα σου δώσει την ‘ώθηση’ που χρειάζεσαι για να πετύχεις.

Τι είναι η TED;

Η TED αποτελεί μη κερδοσκοπική οργάνωση, που πραγματοποιεί συνέδρια για να διαδώσει ιδέες που αξίζει να ακουστούν (Ideas Worth Spreading). Ως σκοπό έχει να ενώσει εν γένει τους ενεργούς ανθρώπους της κοινωνίας για να μοιραστούν βαρύνουσας σημασίας σκέψεις και προτάσεις σχετικά με κάθε τομέα της ζωής μας. Έτσι εντάσσει στις θεματικές της την τεχνολογία, τη ψυχαγωγία και το σχεδιασμό και τις θετικές επιστήμες. Δεν παραλείπει φυσικά και τις κλασικές σπουδές, την εργασία, την επιχείρηση και την ανάπτυξη.

Σχετικά με το TEDxUTHLarissa

Το κεντρικό θέμα της φετινής εκδήλωσης στη Λάρισα είναι το <<IMPEL>>. Το ρήμα impel μεταφράζεται στα ελληνικά ως παρακινώ, δίνω ώθηση σε κάτι. Το TEDxUTh επιδιώκει να δώσει την ελπίδα για ένα στοχευμένο μέλλον .Παράλληλα , επιθυμεί να καλλιεργήσει τη δύναμη στα άτομα να συνεχίσουν ή ακόμα και να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο.

Ομιλητές της εκδήλωσης

Στην εκδήλωση «TEDxUTHLarissa», θα παρουσιαστούν τόσο βιντεοσκοπημένες όσο και ζωντανές παρουσιάσεις 15 ομιλητών. Οι ομιλίες αυτές θα αποσκοπούν στην έναρξη καρποφόρων συζητήσεων και βαθιάς επικοινωνίας μεταξύ των παρευρισκόμενων.

5 τελευταίοι ομιλητές έρχονται να ‘κλειδώσουν’ το <<IMPEL>> και να αναδείξουν την ώθηση. Ο Κωνσταντίνος Γιαμάλης, που εργάζεται στον τομέα των Digital Products. Κατέχει τη θέση του Chief Product Officer στο efood και διευθύνει αποτελεσματικές πλατφόρμες σε τομείς με υψηλό ανταγωνισμό. Ο Ζανέττος Λουκά, εκδότης περιοδικών και εντύπων αλλά και ιδιοκτήτης και διευθυντής της εταιρείας Intelligence Media με έδρα την Κύπρο. Ο Δημήτρης Κουτσιούλης,συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Enzyquest, μιας βιοτεχνολογικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην έρευνα και την παραγωγή ενζύμων.Την γυναικεία προσθήκη αποτελεί η Ελένη Ματράκη, δικηγόρος και διαπιστευμένη Life, Wellness & Business Coach με την Ευρωπαϊκή Ατομική Διαπίστευση (EIA) του European Mentoring & Coaching Council (EMCC).

Στον τομέα της τριτοβάθμια εκπαίδευσης, ο Βασίλης Γερογιάννης και ο Χρήστος Τσαγκάρης. Ο Βασίλης Γερογιάννης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Παν/μίου Θεσσαλίας. Αποτελεί επίσης Συνεργαζόμενο Καθηγητή στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Επισκέπτη Καθηγητή στο IPAG Business School (Γαλλία) και στο American University of Beirut (Λίβανος). Ο Χρήστος Τσαγκάρης σπουδάζει Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Δραστηριοποιείται σε αρκετούς φοιτητικούς επιστημονικούς οργανισμούς με κυριότερους: την Association of European Cancer Leagues, το European Student Think Tank και το Disease Control and Research Center.

Σημαντικές πληροφορίες για το TEDxUTHLarissa

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 7 Μαρτίου, στην αίθουσα «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του τμήματος Ιατρικής Λάρισας. Οι ομιλίες της εκδήλωσης, αποκαλούμενες ως «TEDTalks», θα είναι επίσης διαθέσιμες προς παρακολούθηση από την οργάνωση στην ιστοσελίδα TED.com

Για άλλη μια χρονιά, η TED σου δίνει την ευκαιρία να ζήσεις κάτι ξεχωριστό. Εσύ θα τη χάσεις;

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *