Κατηγορίες
Blog Personal Development

Απόρριψη; Μη σκας!

Η απόρριψη μας χτυπά συχνά την πόρτα. Πώς όμως την διαχειριζόμαστε;

Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε την απόρριψη είναι να είσαι προετοιμασμένος από πριν. Πώς όμως;

1. Μπες σε εθελοντικούς οργανισμούς

Κάνοντας ένα γρήγορο google search, θα βρεις αμέσως δεκάδες εθελοντικούς οργανισμούς που περιμένουν να γίνεις μέλος τους και να δοκιμαστείς σε ένα νέο περιβάλλον. Τι είναι όμως το πιο σημαντικό που σου δίνει αυτό το νέο περιβάλλον; Τη δυνατότητα να δοκιμαστείς κι ας χάσεις!

Κάποιος εκεί έξω περιμένει να ακούσει τις καινοτόμες ιδέες σου. Τι κι αν απορριφθούν κάποιες από αυτές; Θα έχεις προσπαθήσει και θα έχεις συνηθίσει στην ιδέα ότι η ζωή δεν έχει μόνο αποδοχή αλλά και απόρριψη. Δες εδώ κι άλλα οφέλη του εθελοντισμού.

2. Δούλεψε με τον εαυτό σου

Μιας και η απόρριψη συνδέεται συχνά με τις συνεντεύξεις για δουλειά, εσύ γνωρίζεις τα δυνατά και αδύναμα χαρακτηριστικά σου; Σίγουρα είναι μία<<sos>> ερώτηση, οπότε μήπως να αρχίσεις να σκέφτεσαι την απάντηση;

Ο εθελοντισμός σίγουρα θα σου δώσει τα αρχικά ερεθίσματα αλλά θα πρέπει και μόνος σου να κάνεις μια εσωτερική έρευνα και να δεις πώς μπορείς να δυναμώσεις ακόμα περισσότερο τα δυνατά σου χαρακτηριστικά.

Extra tip: αυτό θα σου δώσει αυτοπεποίθηση!

3. Κάνε ομαδικές εργασίες

Είναι ώρα να αρχίσεις να τις<<κυνηγάς>> και να κερδίζεις από αυτές, πέρα από τον βαθμό, και τη δυνατότητα να απορριφθούν ιδέες ή τεχνικές που θέλεις να εφαρμόσεις. Ναι, ίσως ακούγεται κάπως το <<σου δίνεται η δυνατότητα να απορριφθεί>> αλλά ο στόχος θα έχει επιτευχθεί, η απόρριψη να σε πεισμώνει και όχι να σε απογοητεύει.

απόρριψη

4. Ζήτα feedback

Feedback. Στα ελληνικά ανατροφοδότηση. Με άλλα λόγια, προτάσεις βελτίωσης σε πράγματα που κάνεις μέσω τρίτων. Οι παραπάνω δραστηριότητες σε φέρνουν σε επαφή με κόσμο, οπότε σίγουρα θα έχουν να σου δώσουν feedback για τον τρόπο που συνεργάζεσαι, δουλεύεις και γενικά λειτουργείς μέσα στην ομάδα.

Μη διστάζεις να το ζητήσεις αλλά να είσαι έτοιμος/η για κάθε απάντηση με θετικότητα. Κράτα όσα σου πουν και δες πώς μπορείς να βελτιωθείς. Πάντα ένα τρίτο μάτι βλέπει τα πράγματα αλλιώς.

Τι συμπεραίνουμε λοιπόν από όλα αυτά; Απόρριψη ίσον εμπειρία και εμπειρία ίσον αυτοπεποίθηση. Ρίσκαρε, δεν έχεις τίποτα να χάσεις!

Αν παρ όλα αυτά η απόρριψη έρθει και δεν είσαι έτοιμος κάνε κάτι από αυτά εδώ.

Γράφει η Ανδριάνα Τσομπόλη.

Από τον/την Θεοδώρα Ντουντουλάκη

Με χαρακτηρίζουν ρομαντική. Ρομαντική ματιά στον κόσμο είπαν. Ίσως..Εγώ απλά δεν μπορώ να πάρω τα μάτια μου από την ομορφιά του κόσμου αυτού όσο κι αν με απογοητεύει. Γράφω για να μοιραστώ την ομορφιά αυτή και ενδεχομένως να χαρίσω έμπνευση!

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *