Κατηγορίες
Blog Career

Αλλαγή καριέρας; Κάνε το σωστά!

Το μονοπάτι καριέρας που επέλεξες ίσως δεν σε ικανοποιεί. Σκέφτεσαι να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Ωραία! Κάθε αλλαγή για καλό! Αρκεί να το κάνεις σωστά.

Οι καιροί αλλάζουν. Ευτυχώς και δυστυχώς μαζί. Πλέον οι άνθρωποι δεν δεσμεύονται από έναν πανεπιστημιακό τίτλο. Η πολυδιάστατη φύση των ανθρώπων είναι πιο φανερή από ποτέ. Πλέον οι άνθρωποι εκπαιδεύονται για πολλά πράγματα, διεκπεραιώνουν ποικίλες δραστηριότητες.

Συνήθως η καριέρα μας συνοδεύεται από τον πανεπιστημιακό- ή και όχι- τίτλο που κατέχουμε. Μια επιλογή που πραγματοποιείται στα πιο <<ανώριμα>> χρόνια της ζωής μας. Μετέπειτα, είναι πιθανόν να οδηγηθούμε σε άλλους δρόμους και μονοπάτια. Είναι λογικό άλλωστε.

Η νέα επιλογή είτε βασίζεται σε κάποια ανάπτυξη περαιτέρω του αντικειμένου που κατέχουμε ήδη, είτε σε εντελώς διαφορετικές επιστήμες και αντικείμενα. Ίσως ή νέα επιλογή να βασίζεται σε κάποιο χόμπι μας. Όπως και να έχει, η υλοποίηση της αλλαγής αυτής πρέπει να στηρίζεται σε σταθερά βήματα για να έχει και αποτέλεσμα.

Δούλεψε σκληρά

Ναι, δεν αρκεί μόνο να ξέρεις τι θέλεις. Ούτε το να είσαι καλός σε αυτό. Αλλάζοντας θέση εργασίας, είναι πιθανόν να συναντήσεις μεγαλύτερο ανταγωνισμό, ιδιαίτερα με άτομα που έχουν ήδη ανάλογη και σχετική προϋπηρεσία. Φυσικά κι εσύ θα έχεις αναπτύξει ανάλογες δεξιότητες, αλλά τα κενά πιθανότατα θα είναι υπαρκτά.

Έτσι, η αλλαγή καριέρας πρέπει να συνοδεύεται με κατάλληλη επιμόρφωση. Σεμινάρια και εθελοντική εργασία είναι μια καλή επιλογή για τον ελεύθερο σου χρόνο.

Γίνε ευέλικτος

Το να αλλάξεις καριέρα μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Ίσως έχεις συνηθίσει σε μια υψηλόβαθμη θέση. Ενδεχομένως αυτό να γίνει παρελθόν. Γίνε δεκτικός σε νέες προτάσεις ακόμη και σε χαμηλόβαθμες θέσεις. Άλλωστε, σε ένα νέο επάγγελμα πρέπει να τα μάθεις ξανά όλα από την αρχή.

Ανανέωσε το βιογραφικό σου

Άλλη καριέρα, άλλες θέσεις εργασίας. Άρα, πρέπει όχι μόνο να είσαι προετοιμασμένος, αλλά πρέπει και να φαίνεται. Φρόντισε να δείξεις τις νέες σου προτιμήσεις και σε αυτούς που ενδιαφέρονται για την αλλαγή που επιθυμείς να κάνεις.

Τα παραπάνω είναι μόνη η αρχή. Μπορείς να κάνεις πολλά παραπάνω βήματα για να εφοδιάσεις τον εαυτό σου με τις κατάλληλες ικανότητες ικανές να σε οπλίσουν και να σε κάνουν ανταγωνιστικό στην αγορά εργασίας.

Καλή τύχη λοιπόν με την νέα σου επιλογή. Και να θυμάσαι, η επιτυχημένη καριέρα είναι δική σου επιλογή.

Από τον/την Θεοδώρα Ντουντουλάκη

Με χαρακτηρίζουν ρομαντική. Ρομαντική ματιά στον κόσμο είπαν. Ίσως..Εγώ απλά δεν μπορώ να πάρω τα μάτια μου από την ομορφιά του κόσμου αυτού όσο κι αν με απογοητεύει. Γράφω για να μοιραστώ την ομορφιά αυτή και ενδεχομένως να χαρίσω έμπνευση!

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *