Κατηγορίες
Blog Personal Development

5+1 Soft Skills που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις

Soft skills λοιπόν. Από τα πιο συχνά θέματα συζήτησης πλέον, καθώς θεωρούνται απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας. Ίσως αυτό να είναι και το κλειδί για να διαφοροποιηθείς κι εσύ από το πλήθος.

Soft Skills. Θέμα για το οποίο γίνεται μεγάλη συζήτηση στη σημερινή εποχή. Πρόκειται για τις μη τεχνικές και περισσότερο κοινωνικές δεξιότητες ενός ατόμου. Soft. Εύπλαστες. Μπορεί να τις αναπτύξει ο καθένας μέσω της ενασχόλησης με διάφορες δραστηριότητες.

Πλέον η πιστοποίηση από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα θεωρείται δεδομένη. Οι ικανότητες αυτές θα σε κάνουν να λάμψεις μέσα σε δεκάδες υποψήφιους για μια θέση. Κι αυτό γιατί οι οργανισμοί κάθε είδους πλέον αναζητούν ανθρώπους με φαντασία που θα εξελιχθούν και θα εξελίξουν την εταιρία. Ποια όμως soft skills είναι περισσότερο δημοφιλή;

1. Ηγεσία

Οι εποχές αλλάζουν και τα δεδομένα αλλάζουν. Πλέον δεν σου ζητά κανείς να είσαι καλό <<αφεντικό>> , αλλά ικανός <<ηγέτης>>. Είναι στο χέρι σου πώς θα καταφέρεις να παρακινήσεις μια ομάδα ανθρώπων ώστε να επιτύχουν ένα κοινό στόχο.

2. Δημιουργικότητα

Εάν έχεις την ψευδαίσθηση ότι μόνο οι άνθρωποι του καλλιτεχνικού κύκλου πρέπει να διαθέτουν άπλετη δημιουργικότητα και φαντασία κάνεις λάθος. Η δημιουργικότητα κρύβεται σε μικρά καθημερινά πράγματα και σίγουρα καταδεικνύει κατά πόσο είσαι σε θέση να σκεφτείς <<έξω από το κουτί>>.

Το πώς να σκέφτεσαι <<έξω από το κουτί>> είναι κι αυτό δυνατόν να το αναπτύξεις. Μάθε πώς εδώ

3. Προσαρμοστικότητα

Αλλαγές θέσεων, αλλαγές ομάδας και αλλαγές στην πολιτική του οργανισμού είναι κάποια από τα προβλήματα που σίγουρα θα αντιμετωπίσεις στην επαγγελματική σου πορεία. Είσαι ικανός να ανταποκριθείς σε αυτά χωρίς να μειώσεις την απόδοση σου;

4.Διαχείριση χρόνου

Αργοπορείς σε ραντεβού; Είσαι εκτός προθεσμιών στις υποχρεώσεις σου; Μόνο κακό μπορεί να σου προκαλέσουν οι συνήθειες αυτές. Κρίνεται απαραίτητο να τις καταπολεμήσεις εάν θέλεις να κατέχεις το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Γι’ αυτό φρόντισε να αποδείξει την συνέπεια σου από την συνέντευξη κιόλας!

5. Συνεργασία

Είσαι ατομικός παίκτης; Θέλεις να διεκπεραιώνεις εργασίες χωρίς συντροφιά; Κακώς. Ξεκίνησε να συνηθίζεις την ιδέα ότι θα συνεργάζεσαι με ομάδες. Άλλωστε, δύο ή τρία μυαλά είναι πάντα πιο αποτελεσματικά από ένα.

6. Διαχείριση ομάδας

Καλή η συνύπαρξη με άλλα άτομα σε μια ομάδα. Πραγματοποιήσιμο. Τι συμβαίνει όμως όταν αναλαμβάνεις την διαχείριση της ομάδας αυτής; Χάος. Λίγοι είναι εκείνοι που τα καταφέρνουν αποτελεσματικά. Πρόκειται για μια δεξιότητα που αποκτιέται σταδιακά. Απαιτεί ικανότητες ηγεσίας και γνώσεις διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού.

Τι λές ; Εσύ ακόμη δεν ξεκίνησες την αναζήτηση νέων εμπειριών που θα σου δωρίσουν αυτές τις ικανότητες;

Από τον/την Θεοδώρα Ντουντουλάκη

Με χαρακτηρίζουν ρομαντική. Ρομαντική ματιά στον κόσμο είπαν. Ίσως..Εγώ απλά δεν μπορώ να πάρω τα μάτια μου από την ομορφιά του κόσμου αυτού όσο κι αν με απογοητεύει. Γράφω για να μοιραστώ την ομορφιά αυτή και ενδεχομένως να χαρίσω έμπνευση!

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *