Κατηγορίες
Blog

5 (σύγχρονες) ελληνικές ταινίες που αξίζει να δεις! (Β’ Μέρος)

5 όχι και τόσο… «βασικές» ταινίες ελληνικής παραγωγής, που θα σε κάνουν να αναρωτηθείς και να αφεθείς στην πιο cultural πλευρά σου.

Όπως είπαμε και σε προηγούμενο άρθρο, σε μια εποχή που ο κινηματογράφος ταυτίζεται με ξένη τέχνη, οι ελληνικές παραγωγές σπεύδουν να μας αποδείξουν ότι αξίζουν εξίσου και μας τραβούν την προσοχή!

Ρόζα της Σμύρνης

Γυρισμένη στην Ελλάδα και στην Κωνσταντινούπολη,  ταινία που σε ταξιδεύει στην καθημερινότητα και τις παραδόσεις των Ελλήνων της Σμύρνης. Ένα ματωμένο νυφικό, μια ηλικιωμένη κάτοικος -πλέον- Αθηνών που αποφεύγει να μιλά για το παρελθόν και έρωτες που γεννιούνται και πεθαίνουν.

Νοτιάς

Παιχνιδιάρικη, έξυπνη, συγκινησιακή, απλή και αστεία θα την χαρακτήριζε κανείς.  Η ταινία μιλάει πού για την ψυχολογία του ανθρώπου. Κεντρικό πρόσωπο ο Σταύρος. Από την παιδική ηλικία μέχρι και την ενηλικίωση, εξιστορεί ιστορίες με το δικό του μοναδικό τρόπο και πλάθει μύθους με τη φαντασία του.

Νύφες

Η Νίκη σαλπάρει με προορισμό την Αμερική, όπου και πρόκειται να εγκατασταθεί μόνιμα. Κρατά τη φωτογραφία ενός άντρα που θα παντρευτεί, αλλά δεν έχει ποτέ γνωρίσει. Όλα είναι κανονισμένα. Ανάλογη μοίρα μοιράζονται άλλες 700 νύφες. Τι θα γίνει όμως, όταν βρεθεί μεταξύ του πραγματικού έρωτα και της οικογενειακής υποχρέωσης;

Πολίτικη Κουζίνα

Με άρωμα Ανατολής και μπαχαρικών, ταινία που σε σαγηνεύει και σε κάνει να θες να μυρίσεις ο,τι μυρίζουν και να χορέψεις ο,τι χορεύουν οι πρωταγωνιστές. Καταπιάνεται από τον διωγμό του 1964, μαζί και της οικογένειας του πρωταγωνιστή, ο οποίος επιστρέφει μεγάλος πλέον στην Πόλη για να δει τον παππού του.

Το τελευταίο σημείωμα

Δραματική, παραστατική και βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Οι φυλακισμένοι κομμουνιστές στους οποίους απαγορεύτηκε να πολεμήσουν στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, καταδικάζονται σε θάνατο ως αντίποινα της δολοφονίας ενός στρατηγού των ΣΣ. Πάρτε ένα κουτί χαρτομάντιλα.

 

Από τον/την Origen Team

Η Origen είναι μια φοιτητική – νεανική ομάδα από την Θεσσαλονίκη, η οποία δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2016. Αποστολή μας είναι να δημιουργούμε έμπνευση.

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *