Κατηγορίες
Blog Career

5 χρήσιμες συμβουλές για να μάθεις πιο εύκολα μια ξένη γλώσσα

Μία ξένη γλώσσα αποτελεί μία ανοιχτή «πόρτα» σε έναν ολόκληρο κόσμο που σε περιμένει να τον ανακαλύψεις.

1. Διάλεξε μια ξένη γλώσσα που σου αρέσει

Ισπανικά, Ιταλικά, Ρώσικα, Κινέζικα. Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές γλώσσες που μπορείς να επιλέξεις για να μάθεις. Εφόσον ο σκοπός σου είναι να μάθεις μια, θα πρέπει να βρεις τον πιο εύκολο και αποδοτικό τρόπο για να το κάνεις. Για να δεις αποτελέσματα, λοιπόν, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις μία γλώσσα που θα σου αρέσει και θα σου ταιριάζει. Εάν το βλέπεις ως αγγαρεία, καλύτερα να φας τον χρόνο σου σε μια γλώσσα που σου αρέσει περισσότερο παρά να επιλέξεις μία μόνο και μόνο επειδή είναι “καλή” για το βιογραφικό σου.

2. Βρες παρέα

Θες να ξεκινήσεις μαθήματα ξένων γλωσσών αλλά δεν θες να είσαι μόνος σου. Είναι πολύ πιο εύκολο ορισμένες φορές να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο όταν έχεις και την κατάλληλη παρέα. Επίλεξε μαζί με έναν φίλο σου την ξένη γλώσσα που σας ενδιαφέρει να μάθετε και μην χάνετε χρόνο. Η συνεργασία σε ωθεί να κάνεις νέα πράγματα, που ίσως χωρίς αυτήν δεν θα είχες το θάρρος να κάνεις ποτέ.

3. Εξασκήσου μόνος

Η εξάσκηση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας. Προσπάθησε να εξασκείς την καινούργια γλώσσα όσο πιο πολύ γίνεται καθημερινά μιλώντας είτε μόνος σου είτε ανοίγοντας συζητήσεις με την παρέα σου. Είναι ένας από τους πιο απλούς και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μάθεις μία γλώσσα εύκολα και γρήγορα χωρίς να καταβάλλεις πολύ χρόνο και κόπο.

4. Ξέχνα για λίγο τα ελληνικά

Επίλεξε να δεις μία ταινία στην γλώσσα που έχεις ξεκινήσει να μαθαίνεις, αφαίρεσε τους υπότιτλους και προσπάθησε να την δεις με αυτόν τον τρόπο. Επιπλέον, άλλαξε τη γλώσσα από τα ελληνικά και ξεκίνα να διαβάζεις άρθρα στο διαδίκτυο που σε ενδιαφέρουν στην καινούργια γλώσσα. Εάν θες να το πας ένα βήμα παρακάτω κάνε μια επίσκεψη στη βιβλιοθήκη της περιοχής σου και διάλεξε βιβλία, φυσικά και όχι στα ελληνικά. Στην αρχή θα σου είναι πολύ δύσκολο όμως με τον καιρό θα δεις τεράστια βελτίωση στην κατανόηση της και στον τρόπο ομιλίας σου.

5. Επισκέψου τη χώρα

Ένας απλός τρόπος, είναι να πας ένα ταξιδάκι. Μία εβδομάδα είναι αρκετή για να εξασκήσεις τη γλώσσα και να κατανοήσεις όσο καλύτερα γίνεται την κουλτούρα της χώρας. Τι καλύτερο από το να ανοίξεις μία συζήτηση με έναν που η μητρική του γλώσσα είναι αυτή που ξεκίνησες να κάνεις μαθήματα. Ο καλύτερος, όμως τρόπος, είναι να μείνεις στη χώρα όπου μιλιέται, για τουλάχιστον έναν χρόνο, ίσως και περισσότερο οπότε μπορείς να το συνδυάσεις και με τις σπουδές σου στο εξωτερικό.

Διάβασε επίσης:

https://www.origen.gr/blog/pou-tha-se-voithisoun-oi-ksenes-glosses/

https://www.origen.gr/blog/epangelmatiki-ekseliksi-ta-ofeli-ton-ksenon-glosson/

 

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε με την υποστήριξη του AXON

Από τον/την Άννα Στούπα

Φοιτήτρια Γεωπονίας και λάτρης των ξένων σειρών και ταινιών. Μου αρέσει η ξένη κυρίως μουσική, περνάω πολλές ώρες στο youtube καθημερινά ενώ τα ταξίδια αποτελούν έναν συνεχή στόχο μου!

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *