Κατηγορίες
Blog Ταξίδια

Πράσινες γωνιές στην Θεσσαλονίκη

Πράσινες γωνιές; Ε ναι! Αφού το καλοκαίρι έφτασε! Συχνά είναι ανυπόφορο να το βιώνεις σε μια μεγάλη πόλη. Ειδικά όταν η θάλασσα είναι μακριά, αυτή είναι η λύση: Πράσινες γωνιές λοιπόν!

Η συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Το πράσινο φαίνεται να επιδρά ευεργετικά στην ψυχή μας. Πλέον, όμως, δεν γίνεται λόγος μόνο για <<ψυχοθεραπεία>>, αλλά και για παροχή δροσιάς.

Δυστυχώς, το πράσινο στη χώρα μας δεν κατέχει την θέση που του αξίζει. Λίγοι οι χώροι, όχι προσεγμένοι και άγνωστοι. Η Θεσσαλονίκη, βέβαια, διαθέτει τέτοιους χώρους που θα σου προσφέρουν όχι μόνο χαλάρωση αλλά και μια πνοή δροσιάς σε μια περίοδο που οι θερμοκρασίες άρχισαν να χτυπάνε κόκκινο.

Εκεί μπορείς με την παρέα σου να χαλαρώσεις, να κάνετε πικ νικ, να παίξετε παιχνίδια ή ακόμη και να κάνετε βόλτα τα κατοικίδια σας.

1.Πεδίον του Άρεως

Μια μόλις ανάσα από τα πανεπιστήμια. Ένα μεγάλο πάρκο που προσφέρεται για απόδραση χωρίς κανένα ιδιαίτερο κόπο. Το πάρκο που βρίσκεται στη Λεωφόρο Στρατού, έχει μεγάλη ιστορική σημασία και μετά το πέρας του πολέμου άρχισε να διαμορφώνεται το πάρκο.

Αναφέρεται συχνά και ως πάρκο της Σοφίας Βέμπο, προτομή της οποίας υπάρχει μέσα στο πάρκο. Στο πάρκο θα βρεις ακόμη ένα συντριβάνι και πολλές χελώνες. Πρόκειται για μια από τις πιο περιζήτητες πράσινες γωνιές της Θεσσαλονίκης.

Thessbomb.com

2. Θεματικά πάρκα της Ν.Παραλίας

Η Νέα παραλία αναμφισβήτητα είναι το στολίδι της πόλης. Bonus; Τα δώδεκα θεματικά πάρκα που διαθέτει. Ξεκινώντας από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και καταλήγοντας στο Μέγαρο Μουσικής θα συναντήσεις τα πάρκα του Νερού, των Ρόδων, των ήχων κ.α.

Μια διαδρομή- ανάσα που θα σε ξεκουράσει και σίγουρα θα σου προσφέρει μια νέα ιδέα για την πόλη. Άφησε το πράσινο, τη θεματική και την αρχιτεκτονική των πάρκων να σε ταξιδέψουν.

3. Οι κήποι του Πασά

Κάποιοι το αποκαλούν και ως <<Δρακόσπιτα>> ή <<άντρο των δερβισάδων >>. Το πάρκο αυτό βρίσκεται στην Άνω Πόλη και περιβάλλεται από πολλούς μύθους αλλά και μια μυστήρια ατμόσφαιρα. Αυτό οφείλεται κυρίως στα έργα φανταστικής αρχιτεκτονικής. Χωρίς, δηλαδή, τυπικά υλικά και μορφές.

Παρ’ όλο που το πάρκο αυτό δεν είναι πολύ γνωστό στο ευρύτερο κοινό, είναι πανέμορφο και σίγουρα αποτελεί μια πράσινη γωνιά που θα σου προσφέρει μια ανάσα ζωής σε απόσταση κοντινή από το αστικό κέντρο.

parallaxi.gr

4. Βοτανικός Κήπος

Έχει η Θεσσαλονίκη Βοτανικό κήπο; Κι όμως, ναι! Βρίσκεται στην Σταυρούπολη και έχει έκταση 5 στρεμμάτων. Πρόκειται για περιφραγμένο χώρο διαμορφωμένο με διαδρομές που φέρνουν σε κοντινή επαφή τον επισκέπτη με τα 1.000 είδη φυτών που φιλοξενεί. Δυστυχώς, έχει περιορισμένο ωράριο λειτουργίας, αλλά αξίζει μια βόλτα!

Εσύ ακόμη το σκέφτεσαι; Τρέχα να πάρεις μια ανάσα ζωής!

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *